Rīta Panorāma

Intervija ar Valsts prezidentu Egilu Levitu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Sapnis, kas piepildās. Daces Adviljones stāsts

Horeogrāfe Dace Adviljone līdz ar lielkoncertu «Balts» piepildījusi mūža sapni

Sapņi mēdz piepildīties. Pirmdien "Arēnā Rīga" tika aizvadīts skatuviskās dejas lielkoncerts "Balts". Dace Adviljone bija šī koncerta mākslinieciskā vadītāja un debitēja Vispārējos Dziesmu un deju svētkos kā virsvadītāja. Viņa stāsta, ka ar šo viņai izdevies piepildīt sava mūža sapni. 

Horeogrāfe Dace Adviljone šobrīd izbauda savu dzīves sapni. Viņai uzticēts gods būt par XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku skatuviskās dejas lielkoncerta "Balts" māksliniecisko vadītāju.

Pati Dace Adviljone atzina, ka sajūtas ir satraucošas. "Tas ir ļoti satraucoši, jo tu nekad nezini, kā tas izveidosies, kā tas izskatīsies. Tas, ko tu esi galvā izdomājis un izskaitļojis, vai tiešām aizies, vai tiešām paspēs, vai tas labi izskatīsies. Tas ir satraucoši, bet feini, ļoti feini," viņa sacīja.

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

Daces Adviljones ceļš līdz dejai neizbēgami aizsācies jau no bērnības. 

"Nebija citas izvēles, absolūti nebija. Jāsaka, ka es nāku no dejiskas ģimenes, jo mana māmiņa ir Baiba Šteina, kas ir ilggadēja "Zelta sietiņa" vadītāja.

Man dejas jau ir kopš agras, agras bērnības. Pati dejoju, tad sāku mācīt, esmu arī beigusi augstskolu," atklāja Adviljone, norādot, ka visa viņas dzīve paiet vienā dejā.

Adviljones ikdienas lielāko daļu aizņem pienākumi deju kolektīvos "Zelta sietiņš" un "Rotaļa". Viņa arī palīdz dejot Limbažu puses bērniem un ir novada virsvadītāja Rīgā. 

Dejotājs Artis pauda, ka virsvadītāja Adviljone ir stingra, bet tai pašā laikā jauka: "Viņa noteikti zina, ko vajag, un to arī no mums dabū ārā. Tajā pašā laikā viņa ir jauks cilvēks. Mēs viņai rūpam, bet viņa arī vēlas ar mums gūt panākumus. Viņa, manuprāt, ir atradusi balansu, ko vajag, lai būtu panākumi, bet tajā pašā laikā, lai būtu ģimeniskā sajūta un viss pārējais, ko vajag kolektīvā."

Savukārt dejotājai Aijai visvairāk patīk Daces Adviljones veidotā horeogrāfija. "Dace ir lieliska deju skolotāja. Viņa lieliski māk strādāt gan ar bērniem, gan ar pieaugušajiem. Visvairāk man patīk, ka Dace taisa jaukas horeogrāfijas. Viņai tās lieliski sanāk. Mēs ceram, ka drīzumā būs atkal kāda jauna deja un mēs varēsim kopā skaisti kā kolektīvs dejot," sacīja Aija.

Lielkoncertu "Balts" Adviljone sauc par savu īpaši izloloto bērnu.

Kā mākslinieciskā vadītāja viņa bijusi klāt visos tā tapšanas posmos – no idejas dzimšanas līdz koncertam publikas priekšā. 

Viņa izbaudu šos Deju svētkus ar pilnu krūti un piedzīvo augstāko laimes sajūtu. "Droši vien, šis būs viens no visaugstākajiem maniem Deju svētku punktiem. Tas ir sapnis, kas piepildījies. Tas ir mans izsapņotais," par lielkoncertu "Balts" sacīja Adviljone.

Lai gan lielkoncerts "Balts" jau ir izdejots, viņai šie Dziesmu un deju svētki vēl nav galā. Adviljone ir atbildīga par horeogrāfiju Mežaparka estrādē, un viņai uzticēts virsvadītājas gods dejai "Alsuņģietis" deju lieluzvedumā "Mūžīgais dzinējs" Daugavas stadionā.

Skatuviskās dejas lielkoncerta "Balts" ierakstu iespējams noskatīties šeit:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti