Dienas ziņas

Kuldīgas maizes ceptuves jaunais īpašnieks drīzumā plāno atsākt ražošanu

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Esplanādi pieskandina Dziesmu svētku pasākumi

«Noplēsīs pa svētkiem, vajadzēs jaunas.» Zeķes, rotas un pasākumi Rīgas centrā

Vēsturiskā Dziesmu svētku norises vieta Esplanāde Rīgas centrā šonedēļ pārtapusi par svētku kvartālu, ko ieskandinās folkloras vokālie un instrumentālie ansambļi, kā arī deju kopas.

Ar amatnieku tirdziņiem sākusies rosība Vērmanes dārzā un Esplanādē Rīgā. Svinīgo gaisotni papildina tautas dziesmas, kā arī Dziesmu un deju svētku virsdiriģentu un virsvadītāju portretu izstāde.

Ieradušies gan svētku dalībnieki savos kolektīvu tērpos, gan tūristi, gan arī citi, kas vienkārši bauda svētkus. Amatnieki saveduši tirgot dažādas rotaslietas, apģērbu, sveces un citus priekšmetus. Līst lietus, bet tirdziņš ir pilns ar apmeklētājiem.

Kāds nopircis cepuri, kāds novērtē rotas un zeķes. "Noplēsīs pa deju svētkiem, vajadzēs jaunas," saka dejotāja.

Henriks no Zviedrijas jau iegādājies sandales, cerot uz labu laiku, bet diasporas kolektīva dejotāja Kristīne no Amerikas Savienotajām Valstīm lūko pēc kleitas.

Dziesmu un deju svētku virsdiriģentu un virsvadītāju portretu izstādi veido portreti vairāk nekā 60 personībām, kas savu dzīvi veltījuši Latvijas kultūras cildināšanai un kopšanai.

Rīgas parkos visu nedēļu uzstāsies arī diasporas folkloras grupas, tradicionālie mūzikas ansambļi un citi kolektīvi, kā arī varēs vērot amatierteātru izrādes. Savukārt nedēļas nogalē pie ekrāniem publiski varēs skatīties Dziesmu un deju svētku lielos koncertus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti