Nepieciešams:
- 400 g karsti kūpinātas cūkas krūtiņas,
- 500 g īso gurķu,
- 300 g Korejas burkānu,
- 300 g daikona jeb baltā redīsa,
- 200 g majonēzes,
- 1–2 ēdamkarotes "Sriracha" mērces,
- 1 bunte kinzas,
- 1 bunte pētersīļu,
- 50 g jeb kārtīga bunte loku,
- 1 bunte piparmētru,
- 5 ēdamkarotes "Hoisin" mērces,
- 5 ēdamkarotes sojas mērces,
- 2 ēdamkarotes medus,
- 100 g kečupa,
- 1 tējkarote krustnagliņu,
- 3–4 anīsa zvaigznes,
- 1 ēdamkarote fenheļa sēklu,
- 1 ēdamkarote Sičuaņas piparu,
- ½ ēdamkarotes malta kanēļa,
- 1 galviņa ķiploka,
- 100 ml sezama eļļas,
- cukurs,
- ābolu etiķis,
- 1 franču bagete.
Gatavošana:
- Nomizo un sagriež balto redīsu garenās strēmelēs. Liek bļodā, sajauc ar sāli un cukuru, jauc redīsus tik ilgi, līdz tie sāk izdalīt sulu un kļūst elastīgi. Sajauc marinādi no ūdens un etiķa. Liek redīsus marinēties. Redīsu marinēšanu var veikt iepriekšējā dienā.
- Pagatavo marinādi cūkgaļai. Samaļ visas garšvielas, pievieno bļodā sojas mērci, "Hoisin" mērci, kečupu, medu un garšvielas. Sagriež smalki ķiplokus. Sagriež cūkgaļu un liek marinādē.
- Sajauc majonēzi ar "Sriracha" mērci, pievieno sāli.
- Notīra zaļumus no kātiem un sakapā, sajauc kopā. Sagriež īsos gurķus tādās pašās strēmelēs kā redīsus.
- Uzkarsē pannu, un liek apcepties cūkgaļu, drīkst mazliet piededzināt vai cept uz grila pannas.
- Atgriež vaļā bageti un mazliet izņem mīkstumu.
- Bagetē vispirms klāj vispirms majonēzi, tad liek gaļu, kārto virsū redīsus, gurķus, Korejas burkānus un zaļumus, ietin un ņem līdzi piknikā!
Latvijas Televīzijas raidījums "Labie darbi virtuvē" astoņās sērijās šefpavāra Uģa Veita vadībā ne vien piedāvāja garšīgu ēdienu receptes, bet arī iedziļinājās pilsonisko iniciatīvu devumā mums kā sabiedrībai.