Nepieciešams:
- 300 g zaļo zirnīšu,
- 120 g spinātu,
- 1 citrons,
- 1 liels sīpols,
- 1 ķiploka galviņa,
- 500 ml piena,
- 4 olas,
- 1 maza buntīte piparmētru,
- 1 liela bunte pētersīļu,
- 20 g lociņu,
- 1 podiņš zirnīšu dīgstu,
- 1 podiņš bazilika dīgstu,
- 300 g spageti.
Pagatavošana:
- Nomizo sīpolus un ķiplokus, smalki sagriež. Liek pienā sautēties uz ļoti mazas uguns, pievieno sāli. Sautē 20 minūtes vai līdz dārzeņi pilnīgi gatavi, noliek malā.
- Katliņā uzvāra ūdeni un blanšē zirņus vienu minūti, nokāš un strauji atdzesē ledus peldē.
- Istabas temperatūrā turētas olas vāra verdošā ūdenī 8 minūtes, atdzesē zem tekoša auksta ūdens.
- Notīra no kātiem pētersīļus un piparmētras, sagriež.
- Vāra pastu sālsūdenī līdz al dente gatavībai.
- Liek pienā sautētos sīpolus un ķiplokus blenderī, pievieno pusi spinātu un pusi no zaļajiem zirnīšiem, kuļ ar maksimālu jaudu, pamazām pievieno atlikušos spinātus un zaļumus. Pēc garšas pievieno sāli un citronu sulu.
- Lej sablendēto masu mērces pannā, pievieno gatavu pastu, mazliet ūdens vai piena, pievieno atlikušos zirnīšus. Izsilda mērci.
- Servē ar svaigi grieztiem garšaugu dīgstiem, lokiem un mīksti vārītu olu.
Latvijas Televīzijas raidījums "Labie darbi virtuvē" astoņās sērijās šefpavāra Uģa Veita vadībā ne vien piedāvās garšīgu ēdienu receptes, bet arī iedziļināsies pilsonisko iniciatīvu devumā mums kā sabiedrībai.