Gints Amoliņš

LTV ārzemju ziņu korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Ilarionovs: Putins savu misiju redz impērijas atjaunošanā
Ilarionovs: Putins savu misiju redz impērijas atjaunošanā
Krievijas prezidents Vladimirs Putins par savu misiju uzskata impērijas atjaunošanu, secina viņa bijušais padomnieks Andrejs Ilarionovs. 2000. gadu pirmajā pusē viņš bija Krievijas prezidenta galvenais padomnieks ekonomikas jautājumos, tad amatu pameta un turpmāk bijis kritiski noskaņots pret Putina režīmu.
REPORTĀŽA: Iznīcināta Krievijas bruņutehnika rūs «kapsētā» pie Mikolajivas; ukraiņiem palīdz latvieš...
REPORTĀŽA: Iznīcināta Krievijas bruņutehnika rūs «kapsētā» pie Mikolajivas; ukraiņiem palīdz latviešu džipi
Sadegusi Krievijas armijas bruņutehnika joprojām rūs Mikolajivas pievārtē, kuru pavasarī centās ieņemt. Ukraiņi uzbrukumu atvairīja, ieguva savā rīcībā gan tehniku, gan saņēma gūstā Krievijas karavīrus. Tur pie Mikolajivas – krievu bruņojuma kapsētā – Latvijas Televīzija (LTV) tikās ar Ukrainas armijas virsnieku Andreju. Viņš dalījās pārdomās, ko šī vieta izsaka par Ukrainas cīņassparu un Krievijas armiju.
ES ekonomikas komisārs: Eiropa ir gatava Krievijas gāzes atslēgšanai
(papildināts)
ES ekonomikas komisārs: Eiropa ir gatava Krievijas gāzes atslēgšanai (papildināts)
Eiropa ir gatava tam, ka Krievija varētu pilnībā pārtraukt gāzes piegādes. Tā sestdien, 3. septembrī, žurnālistiem paziņoja Eiropas Savienības (ES) ekonomikas komisārs Paolo Džentiloni. Kā zināms, Krievija pēc trīs dienu pārtraukuma nav atjaunojusi gāzesvada "Nord Stream 1" darbību, jo tajā esot atklāta jauna problēma, kuras novēršanai būs vajadzīgs nezināms laiks. Vairums rietumu politiķu un ekspertu šādam skaidrojumam netic.
Atomenerģijas aģentūra ļoti satraukta par Zaporižjas AES Ukrainā
Atomenerģijas aģentūra ļoti satraukta par Zaporižjas AES Ukrainā
Situācija ap Krievijas okupēto Zaporižjas atomelektrostaciju (AES) Ukrainā ir ļoti satraucoša. Tā paziņoja Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras direktors Rafals Grosi, atgriežoties Vīnē pēc misijas Ukrainā, kur viņš personīgi ar komandu apmeklēja Zaporižjas AES, lai novērtētu situāciju.
Maskavā simtiem cilvēku atvadās no pēdējā PSRS līdera Gorbačova
(papildināts)
Maskavā simtiem cilvēku atvadās no pēdējā PSRS līdera Gorbačova (papildināts)
Maskavā sestdien, 3. septembrī, apglabāts pēdējais PSRS līderis Mihails Gorbačovs, kurš šonedēļ aizgāja mūžībā 91 gada vecumā. Uz publisko atvadu ceremoniju ieradās simtiem cilvēku, lai atvadītos no līdera, kura reformas pietuvināja Padomju Savienības sabrukumu.  Krievijas prezidents Vladimirs Putins bēres neapmeklēja, aizbildinoties ar aizņemtību.
Krievija neatjauno gāzes piegādes pa «Nord Stream 1»
Krievija neatjauno gāzes piegādes pa «Nord Stream 1»
Krievija sestdien, 3. septembrī, nav atjaunojusi gāzesvada "Nord Stream 1" darbību. Piektdien, 2. septembrī, vakarā Maskava paziņoja, ka pēc trīs dienu tehniskā pārtraukuma tā atklājusi jaunu problēmu, kuras novēršanai būs vajadzīgs nezināms laiks. Vairums Rietumu politiķu un ekspertu šādam skaidrojumam netic un uzskata, ka gāzes piegāžu pārtraukšana ir saistīta ar mēģinājumiem radīt spiedienu uz Eiropu pirms gaidāmās apkures sezonas.
LTV Ukrainā: Lauksaimnieki cer uz eksportu, bet visvairāk – mieru
LTV Ukrainā: Lauksaimnieki cer uz eksportu, bet visvairāk – mieru
Odesas apgabala lauksaimnieki cerīgi par vienošanos, saskaņā ar kuru atsācies graudu eksports, tomēr cer uz ko vairāk – mieru. “Būs miers, būs arī eksports,” Latvijas Televīzijai (LTV) uzsvēra saimniecībā Odesas apgabalā, kurā sākas saulespuķu sēklu ražas novākšana.
LTV reportāža: Mikolajivas zoodārzā cilvēki uz brīdi var gūt atslodzi no kara
(papildināts)
LTV reportāža: Mikolajivas zoodārzā cilvēki uz brīdi var gūt atslodzi no kara (papildināts)
Mikolajivas zoodārzs ar aptuveni 4000 dzīvnieku no aptuveni 400 sugām ir lielākais Ukrainā. Tajā ir arī retu augu kolekcija. Pērn zoodārzs atzīmēja 120 gadus kopš durvju atvēršanas, bet šoziem nonāca Krievijas sāktā kara krustugunīs un bija slēgts apmeklētājiem vairāk nekā četrus mēnešus. Vārtus tas atkal vēra tikai pirms dažām nedēļām, kaut drošības apsvērumu dēļ tikai nedēļas nogalēs.
Enerhodaras mērs: Okupanti vispirms mēģināja pārvilināt, tad draudēja
Enerhodaras mērs: Okupanti vispirms mēģināja pārvilināt, tad draudēja
Zaporižjas atomelektrostaciju Enerhodarā jau kopš marta kontrolē Krievijas karaspēks, un cilvēkus aicināja no turienes evakuēties. Enerhodaras mērs Dmitro Orlovs vairākus mēnešus palika okupētajā teritorijā. Intervijā Latvijas Televīzijai viņš pastāstīja, ka okupanti vispirms mēģināja viņu pārvilināt, bet pēc tam draudēja. Orlovs stāstīja arī par dzīvi okupētajā pilsētā, kā arī to, cik pašaizliedzīgi strādā atomelektrostacijas darbinieki.
Kara pusgads un Ukrainas Neatkarības diena. LTV reportāžas un intervijas no Ukrainas
(papildināts)
Kara pusgads un Ukrainas Neatkarības diena. LTV reportāžas un intervijas no Ukrainas (papildināts)
24. augustā Ukraina atzīmē savu Neatkarības dienu, bet pavisam citā gaisotnē, jo aprit seši mēneši, kopš Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Sākot iebrukumu Ukrainā, Krievijas vadība cerēja pāris dienu laikā ieņemt galvaspilsētu Kijivu un pilnībā salauzt ukraiņu pretošanos. Taču krietni pārvērtēja Krievijas armijas spējas un daudz par zemu novērtēja Ukrainas gatavību pretoties okupantiem.
Irpiņas mērs: Ja pavasarī nenobijāmies, tad nākotnē ne tik
Irpiņas mērs: Ja pavasarī nenobijāmies, tad nākotnē ne tik
Gandrīz piecus mēnešus, kopš Krievijas karaspēks atkāpās no Kijivas piepilsētām un tās tika atbrīvotas, Irpiņā iedzīvotāji ir bažīgi par turpmāko un ziemu. Pilsētas mērs Oleksandrs Markušins intervijā Latvijas Televīzijai pastāstīja, ka vajadzību ir daudz, bet atjaunošana bieži atduras pret naudas un resursu trūkumu. Tajā pašā laikā Markušins uzsvēra, ka, ja Krievija uzbruks atkal, pilsētas aizstāvji nenobīsies un stāsies pretī ienaidniekam.
Zaporižjas apgabala vadītājs intervijā LTV: Cilvēki pielāgojas karam
Zaporižjas apgabala vadītājs intervijā LTV: Cilvēki pielāgojas karam
Ukrainas pilsēta Zaporižje un tās apgabals kopš kara sākuma ziņu virsrakstos parādās galvenokārt saistībā ar apgabalā esošo atomelektrostaciju (AES). To kontrolē Krievijas okupācijas spēki, un ir izskanējusi informācija par iespējamām provokācijām, ko šajā objektā varētu veikt Krievija. Tādi ir apstākļi, kuros Latvijas Televīzija uzrunāja Zaporižjes apgabala Militārās administrācijas vadītāju Oleksandru Staruhu.
REPORTĀŽA: Nikopolē pie Zaporižjas AES – apšaudes un bažas par kodolavāriju
REPORTĀŽA: Nikopolē pie Zaporižjas AES – apšaudes un bažas par kodolavāriju
Ik vakaru doties gulēt bažās par to, kā tiks sagaidīts rīts – tā cilvēku ikdienu raksturo Ukrainas pilsētā Nikopolē, kas atrodas otrpus upei no Krievijas karaspēka ieņemtās Zaporižjas atomelektrostacijas (AES). Nikopoles ikdiena ir apšaudes no Dņepras upes otra krasta, ko okupējusi Krievija. Latvijas Televīzija (LTV) devās noskaidrot, kā dzīvo Nikopole, kāds ir cilvēku noskaņojums, cik nopietnas ir bažas par kodolkatastrofu.
Zelenskis aicina ANO gādāt par Zaporižjas AES drošību; Krievija draud staciju apturēt un atsakās to...
Zelenskis aicina ANO gādāt par Zaporižjas AES drošību; Krievija draud staciju apturēt un atsakās to pamest (papildināts)
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis aicinājis Apvienoto Nāciju Organizāciju (ANO) nodrošināt Zaporižjas atomelektrostacijas (AES) drošību, kur pēdējo nedēļu notikumi raisījuši bažas par kodolkatastrofu. Tikmēr Krievija noraidījusi ANO ģenerālsekretāra aicinājumu izveidot ap staciju demilitarizētu zonu. Turpinot apsūdzēt Ukrainu kodolobjekta apšaudīšanā, Krievijas spēku vadība pieļauj, ka stacijas darbība pat varētu tikt apturēta. 
Ukraina pie Zaporižjas AES dzīvojošos aicina evakuēties
Ukraina pie Zaporižjas AES dzīvojošos aicina evakuēties
Karam turpinoties, aizvien saspringta situācija ir saistībā ar Zaporižjas atomelektrostaciju (AES), kuru okupējuši Krievijas spēki, bet tagad Zaporižjas apgabala varasiestādes aicinājušas atomelektrostacijas apkārtnē dzīvojošos evakuēties. Patlaban Zaporižjā atrodas arī Latvijas Televīzijas filmēšanas grupa Gints Amoliņš un Ingus Graudiņš.
Gaisa trauksme netiek līdzi raķetēm. REPORTĀŽA no Mikolajivas
Gaisa trauksme netiek līdzi raķetēm. REPORTĀŽA no Mikolajivas
Ukrainas dienvidos Mikolajivas pilsēta cietusi kārtējos Krievijas triecienos. Sestdienas, 13. augusta, vakarā Mikolajivā trāpīja vairākas Krievijas raķetes. Viena – blakus dzīvojamai ēkai, kurā joprojām dzīvo desmitiem cilvēku.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd