Ārpus ētera / Komiksi
Cūku komikss: Šīs vasaras modes tendences
Cūku komikss: Šīs vasaras modes tendences
Maijs jau pāri pusei, bet gaisa temperatūra pat dienas vidū mēdz būt zem 10 grādu atzīmes. Šis ir trešais gads pēc kārtas, kad aprīļa un maija vidējā temperatūra ir zem klimatiskās normas, turklāt šajā pavasarī nav bijis neviens izteikti silts periods. Šogad tikai vienu dienu daļā Latvijas ir bijuši 20 grādi. Pašreizējās laika prognozēs galu aukstumam vēl neredz. Iespējams, ka tas turpināsies pat jūnijā. Pat Toms Bricis vaicā –  vai vispār būs vasara?
«Cūku komikss»: Fiksie Eirovīzijas komentāri
«Cūku komikss»: Fiksie Eirovīzijas komentāri
Eirovīzija ir noslēgusies, Ukrainas uzvaru svin visā pasaulē (pie dziesmas “Stefania” jaunā videoklipa notraucot ne vienu vien dusmu asaru), un dīvāna eksperti ar jaunu sparu gatavo ieteikumus, ko Latvijai uz konkursu sūtīt nākamgad, lai lauztu "Eirovīzijas lāstu". Sestdienas šovam līdzi sekoja arī “Cūku komiksi”, vakaru iemūžinot fiksos komentāros.
Karikatūrista skats: Kaislības ap pieminekli Uzvaras parkā
Karikatūrista skats: Kaislības ap pieminekli Uzvaras parkā
Šī nedēļa bija notikumu un izteikumu piepildīta ap un par pieminekli Uzvaras parkā Rīgā. Kamēr daļa sabiedrības devās pie tā gan ar ziediem, gan Padomju armijas un Krievijas slavinājumiem, tikmēr politiķi steidza noņemt šķēršļus pieminekļa nojaukšanai un nu arī izlēmuši spert šo soli. 
Cūku komikss: Eirovīzijas lāsts
Cūku komikss: Eirovīzijas lāsts
2022. gadā Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēja grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad", kas par spīti bukmeikeru prognozēm un aktivitātēm sociālajos tīklos neiekļuva konkursa finālā. Pēdējo reizi Latvija finālā iekļuva 2016. gadā, kad mūsu valsti pārstāvēja Justs ar dziesmu "Heartbeat", kopš tā laika Latvijas pārstāvjus "vajā lāsts". To, kā Latvijas pārstāvjus vērtēja skatītāji un žūrija, varēs uzzināt pēc uzvarētāja noskaidrošanas. 
Atklātne no Krievijas: Parāde
Atklātne no Krievijas: Parāde
Tuvojoties 9. maijam, ko Krievija tradicionāli atzīmē ar parādi, pārdomās par to dalās Latvijas izcelsmes Krievijā dzīvojošs mākslinieks un grāmatu ilustrators Igors Stepanovs.
Cūku komiksu reportāža: Rīdzinieki gatavojas bargajai ziemai
Cūku komiksu reportāža: Rīdzinieki gatavojas bargajai ziemai
Maijā beidzies valsts atbalsts vairākiem pasākumiem, ar ko valsts kompensēja iedzīvotājiem energoresursu cenas. Saņemot rēķinus, iedzīvotājiem jārēķinās ar lielākām izmaksām par elektrību. Neoficiāli izskan minējumi, ka rudenī iedzīvotājus sagaida pat divreiz un trīskārt lielāki rēķini par siltumenerģiju. Arī malkas cena turpina strauji augt, un pircēji gaida nedēļām garās rindās. Jaunus atbalsta pasākumus valdība plāno ieviest gada otrajā pusē, un tie vairs nebūšot tik apjomīgi kā līdz šim.
Karikatūrista skats: Cīņa ar latvāņiem
Karikatūrista skats: Cīņa ar latvāņiem
Lai gan cīņa pret latvāņu izplatību Latvijā turpinās, ik gadu tūkstošiem hektāru aizņemti ar šo invazīvo augu, kas savulaik ievests no Krievijas kā lopbarība. Pirms vairāk nekā desmit gadiem pašvaldībām vēl bija pieejams valsts atbalsts, lai latvāņus iznīcinātu, taču valsts no tā atteicās. Tā nu pašlaik pašvaldības ar to cīnās saviem spēkiem.
Cūku komikss: Pret lielu ar lielāku
Cūku komikss: Pret lielu ar lielāku
Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Somija un Zviedrija strauji pietuvojušās lēmumam par pievienošanos pasaulē spēcīgākajai militārajai aliansei NATO, un attiecīgs pieteikums varētu tikt iesniegts jau šovasar. NATO vadība sola, ka gadījumā, ja abas valstis izlems pievienoties aliansei, tās uzņems paātrinātā kārtībā. Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs brīdinājis, ka gadījumā, ja Somija un Zviedrija pievienosies NATO, Krievijai nāksies izvietot kodolieročus Baltijas jūras reģionā.
Karikatūrista skats: Nākas turēties stingri
Karikatūrista skats: Nākas turēties stingri
Ceturtdien, 21. aprīlī, Krievijas televīzijā tika pārraidīta Vladimira Putina saruna ar aizsardzības ministru Sergeju Šoigu. Vērīgāko skatītāju uzmanību piesaistīja nekustīgā poza, kurā sēdēja Krievijas Federācijas prezidents, ka arī viņa labā roka, kura bija ieķērusies galda malā visu sarunas laiku.
Cūku komikss: Atkarīgā Vācija
Cūku komikss: Atkarīgā Vācija
Vācijas valdība tiek asi kritizēta par nepietiekamo atbalstu Ukrainai, jo Vācija vilcinās piegādāt Ukrainas prasīto bruņojumu, kas palīdzētu atvairīt Krievijas uzbrukumu. Baltijas valstis un Polija arīdzan mudina Vāciju ātrāk atteikties no Krievijas naftas un gāzes importa, jo Putina režīms šo naudu izmanto karadarbības turpināšanai.
Atklātne no Krievijas: Dievbijīgie ļaudis
Atklātne no Krievijas: Dievbijīgie ļaudis
Tuvojoties pareizticīgo Lieldienām, pārdomas par ticības svētkiem laikā, kad Krievija izvērsusi karu Ukrainā, atklātnes formā pauž Latvijas izcelsmes Krievijā dzīvojošs mākslinieks un grāmatu ilustrators Igors Stepanovs.
Karikatūrista skats: Ragaciema valis
Karikatūrista skats: Ragaciema valis
Šonedēļ dzīvnieku un dabas pētnieku redzeslokā Latvijā nonāca kāds video, kur jūrā pie Ragaciema pazib, iespējams, vaļa aste. Vienlaikus izskanēja dažādi citi minējumi par fiksēto objektu, bet speciālisti atzina, ka iemūžinātais mirklis ir pārāk īss, lai gūtu simtprocentīgu pārliecību. Tomēr iespēja Rīgas jūras līcī manīt vali pastāv – aizvadītajos gados šādi gadījumi bijuši fiksēti.
Cūku komikss: Kokteilis «Latvija»
Cūku komikss: Kokteilis «Latvija»
Izdevumā "Bloomberg" publicētā rakstā pausts, ka naftas kompānija "Shell" turpina iegādāties Krievijas naftu, lai gan solījusi to nedarīt. Publikācijas autors Havjērs Blass apgalvoja, ka pastāv "Latvijas maisījums", kura sastāvā ir 49% Krievijas naftas. Kā izriet no uzņēmuma noteikumiem, "Krievijas izcelsmes nafta" ir produkts, kas ir ražots Krievijā vai no kura vismaz 50% ir Krievijas izcelsmes, tāpēc šis "kokteilis" netiekot uzskatīts par Krievijas naftu. Atsaucoties uz saviem avotiem, autors norādīja, ka nafta tiek nogādāta, piemēram, no Primorskas pilsētas Krievijā uz Ventspili, kur naftas terminālī notiek maisīšana. Latvijas amatpersonas informāciju sola pārbaudīt.
Karikatūrista skats: VID kļūda
Karikatūrista skats: VID kļūda
Kā katru gadu, arī šogad no 1. marta Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iespējams iesniegt aizvadītā gada ienākumu deklarāciju, lai no valsts atgūtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) par attaisnotajiem izdevumiem. Taču daļai iedzīvotāju jau pēc laba laika nācies saskarties ar VID lūgumu daļu no izmaksātās summas atgriezt valsts rīcībā – kļūdas dēļ, ziņoja Latvijas Radio.
Cūku komikss: Mācītājs izspiedējs
Cūku komikss: Mācītājs izspiedējs
Šonedēļ uzmanību izpelnījās Liepājas Svētās Annas baznīcas mācītāja ieraksts vietnē "Facebook", kurā teikts – lai pāri slēgtu laulību šajā baznīcā, "līdzās normālajām prasībām nepieciešams apliecinājums, ka esat parakstījušies par grozījumiem 110. pantā Satversmē. Dabiskas ģimenes izpratne ir nosacījums svētītai laulībai un ģimenei. Simpatizēšana, koķetēšana vai lojalitāte LGBT ideoloģijai ir šķērslis laulības svētībai baznīcā." Vēlāk paziņojums no sociālā tīkla pazuda. Baznīca notikušo nekomentēja. Tikmēr Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes profesors uzsvēra – prasīt parakstu par grozījumiem Satversmē, lai laulātu, ir nepieņemami.
Karikatūrista skats: Putins pārrēķinājies?
Karikatūrista skats: Putins pārrēķinājies?
Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā abu valstu delegācijas regulāri tiekas gan klātienē, gan tiešsaistē, lai panāktu vienošanos par uguns pārtraukšanu. Līdzšinējās sarunās būtiskus rezultātus neizdevās panākt, taču šonedēļ pēc Turcijas pilsētā Stambulā notikušās tikšanās Krievijas puse paziņoja par militāro operāciju samazināšanu Kijivas un Černihivas rajonos. Tomēr gan Ukraina, gan Rietumi par Krievijas puses paziņojumiem ir skeptiskas, lēšot, ka tas ir vien aizsegs, lai pārgrupētos un atjaunotu kaujas spējas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd