Britu parlaments gatavojas balsot par «Brexit» likumprojektu
Britu parlaments gatavojas balsot par «Brexit» likumprojektu
Jaunais britu parlaments šodien sāks apspriest likumprojektu par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES). Tā apstiprināšana pavērs ceļu Lielbritānijas aiziešanai no Eiropas Savienības jau nākamā gada 31. janvārī. Sagaidāms, ka Borisa Džonsona piedāvātais likumprojekts gūs deputātu atbalstu par spīti tam, ka tajā veiktas vairākas izmaiņas, tostarp mazinot iespējas uzraudzīt valdības darbību.
Bijušais leiboristu deputāts: Ir divi vārdi partijas zaudējuma izskaidrošanai vēlēšanās - Džeremijs...
Bijušais leiboristu deputāts: Ir divi vārdi partijas zaudējuma izskaidrošanai vēlēšanās - Džeremijs Korbins
Leiboristu zaudējumā Lielbritānijas vēlēšanās vainojams partijas līderis Džeremijs Korbins, un no viņa zaudējuma jāmācās citiem kreiso spēku politiķiem. Vienlaikus Borisa Džonsona uzvara nenozīmē, ka viņam izdosies īstenot visu, kas iecerēts, un "Brexit" var vilkties mūžību arī pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības. Šādas idejas intervijā ar Latvijas Radio apcerēja bijušās leiborista Tonija Blēra valdības Eiropas lietu ministrs Deniss Makšeins, kurš pats ir ar visai skandalozu pagātni un pavisam nesen publicējis jau ceturto grāmatu par "Brexit".
Stērdžena pieprasa vēl vienu Skotijas neatkarības referendumu
Stērdžena pieprasa vēl vienu Skotijas neatkarības referendumu
Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena ceturtdien norādījusi, ka pēc šomēnes notikušajām Lielbritānijas parlamenta vēlēšanām pastāv konstitucionāls un demokrātisks pamats jaunam balsojumam par Skotijas neatkarību. Stērdžena sacīja, ka Lielbritānijas valdībai nosūtījusi dokumentu ar saviem argumentiem, kā arī nepieciešamos tiesību aktu projektus. Tikmēr Lielbritānijas karaliene Elizabete II ceturtdien parlamentā izklāstīja jauno valdības likumdošanas programmu.
«Pasaules panorāma» prognozē. TOP notikumi ārzemēs
«Pasaules panorāma» prognozē. TOP notikumi ārzemēs
Šveicē sākas vēsturē pirmā globālā sanāksme, veltīta bēgļiem; Francijā turpinās plaši protesti pret pensijas reformu; pamatīgi Katalonijas neatkarības atbalstītāju protesti gaidāmi arī Barselonā; Krievijas prezidents Vladimirs Putins tiksies ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko un aktīva nedēļa ir Lielbritānijā pēc aizvadītajām vēlēšanām.
Londonā pulcējas jaunais parlaments, leiboristi sāk cīņu par partijas līdera krēslu
Londonā pulcējas jaunais parlaments, leiboristi sāk cīņu par partijas līdera krēslu
Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā šodien sāk pulcēties jaunie parlamenta locekļi, kuri tuvāko dienu laikā nodos amata zvērestu un ķersies pie oficiālo pienākumu pildīšanas. Tiek prognozēts, ka jau līdz Ziemassvētkiem premjerministrs Boriss Džonsons vēlas parlamentā apstiprināt “Brexit” likumprojektu. Tikmēr atbildību par sakāvi vēlēšanās uzņēmies leiboristu partijas kampaņas vadītājs, dodot startu jaunai cīņai par partijas līdera krēslu.  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd