Lielbritānija nāk klajā ar jauno muitas tarifu režīmu
Lielbritānija nāk klajā ar jauno muitas tarifu režīmu
Apvienotā Karaliste otrdien ir paziņojusi savu jauno pēcbreksita tarifu režīmu, kas nākotnē aizvietos Eiropas Savienības (ES) kopējo muitas tarifu. Jaunā sistēma attieksies uz trešajām valstīm, ar kurām Lielbritānija nebūs noslēgusi brīvās tirdzniecības līgumus. Pagaidām šāda līguma Lielbritānijai nav arī ar ES un, kā paziņojusi britu valdība, nebūs līdz brīdim, kamēr ES nekļūs elastīgāka.
ES un Lielbritānijas sarunas joprojām bez vērā ņemama progresa
ES un Lielbritānijas sarunas joprojām bez vērā ņemama progresa
Pagājušās nedēļas otrajā pusē noslēdzās jau trešā Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas sarunvedēju komandu sarunu kārta par abu pušu turpmākajām attiecībām pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no bloka. Pēc šīm sarunām neapmierinātību ar to gaitu ir paudušas abas puses. Eiropas Savienības galvenais sarunvedējs Mišels Barnjē uzskata, ka Lielbritānija nevēlas panākt progresu, savukārt Londona apsūdz Barnjē nepamatotu prasību izvirzīšanā.
ES sarunas ar britiem tuvojas strupceļam
ES sarunas ar britiem tuvojas strupceļam
Ir noslēdzies trešais sarunu raunds starp Lielbritāniju un Eiropas Savienību (ES) par to, kādas būs abu pušu attiecības nākotnē. Nedēļas garumā pēc daudz stundu pavadīšanas videokonferencē ar britiem Eiropas puses sarunu vadītājs Mišels Barnjē šodien paziņojis par savu vilšanos. Progress neesot pietiekami ātrs, un briti neesot pietiekami ambiciozi pat tādās ar līgumu tieši nesaistītās jomās, kā cīņa pret naudas atmazgāšanu.
ES notikumu TOP: Cīņa ar Covid-19 krīzi un sarunas ar Londonu
ES notikumu TOP: Cīņa ar Covid-19 krīzi un sarunas ar Londonu
Eiropas Savienībā (ES) joprojām meklē veidus, kā veiksmīgāk cīnīties ar koronavīrusa izplatību. Lai arī cīņā ar pašu vīrusu Eiropas Savienībai tomēr nedaudz ir nācies palikt otrajā plānā, dalībvalstīm pašām uzņemoties iniciatīvu, Eiropas Komisija tagad vēlas uzņemties vadošo lomu Eiropas ekonomikas atveseļošanā pēc krīzes beigām.
Atsākas sarunas par attiecībām pēc «Brexit»
Atsākas sarunas par attiecībām pēc «Brexit»
Lai gan Covid-19 krīze ir pilnībā mainījusi politiķu ikdienu, darbs turpinās arī šajos apstākļos. Pirmdien, 20. aprīlī, sākās “Brexit” sarunu otrā kārta, kas ilgs līdz nedēļas beigām. Tiesa gan, ne klātienē, bet videokonferences režīmā. Izskan bažas, ka sarunas neizdosies pabeigt laikā un tad gaidāms nekontrolētais “Brexit”.
ES pārstrādā darba prioritātes koronavīrusa krīzes laikā
ES pārstrādā darba prioritātes koronavīrusa krīzes laikā
Eiropas Komisija (EK) ir spiesta pārstrādāt savu darba programmu 2020. gadam, jo koronavīrusa krīze Eiropā un pasaulē ir ieviesusi nopietnas izmaiņas. Citstarp EK gatavojas piebremzēt vai atlikt uz vēlāku laiku vairākas iniciatīvas, kas saistītas ar Eiropas Zaļo kursu. Tāpat arvien biežāk izskan bažas par to, kādu ietekmi koronavīrusa krīze atstās uz Eiropas Savienības sarunām ar Lielbritāniju par turpmākajām attiecībām pēc “Brexit”.
Covid-19 krīze palēnina sarunas par attiecībām pēc «Brexit»
(papildināts)
Covid-19 krīze palēnina sarunas par attiecībām pēc «Brexit» (papildināts)
Covid-19 izraisītā krīze iedragājusi sarunas starp Lielbritāniju un Eiropas Savienību par attiecībām pēc “Brexit”. Nākotnes attiecību sarunu termiņš jau tā tika uzskatīts par pārlieku īsu, bet globālās pandēmijas dēļ sarunu pabeigšana laikā kļūst gandrīz neiespējama. Lai gan nākamnedēļ beidzot varētu notikt nākamais sarunu raunds virtuālajā telpā, tomēr daudz laika jau ticis zaudēts.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd