Rīta Panorāma

Intervija ar Lieni Treimani un Sonoru Broku

Rīta Panorāma

Intervija ar Vili Daudziņu, Ilzi Vītoliņu un Robertu Vinovski

Intervija ar Māri Kučinski Ministru prezidents (ZZS)

Premjers: Valdības veidošana apgrūtina budžeta pieņemšanu līdz gada beigām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sarežģītā valdības veidošanas procesa dēļ varētu būt apgrūtinoši līdz decembra beigām pieņemt nākamā gada valsts budžetu, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS)).

Kučinskis atzina, ka nav nekas labs situācijā, kurā jaunās partijas nespēj attapties no uzvaras. "Gribētos, lai valdība būtu ātri, taču ir grūti kaut ko prognozēt. Vecā valdība strādā līdz brīdim, kamēr tiek apstiprināta jaunā. Vēl arī jārēķinās ar laiku, kamēr tiek izstrādāts rīcības plāns, deklarācija," teica premjers.

Tomēr jau tagad esot redzams, ka budžeta pieņemšana līdz gada beigām varētu arī neizdoties. "Saskaņā ar Finanšu ministrijas grafiku, pie budžeta jau vakar bija jāķeras klāt," pauda Kučinskis. Viņš uzsvēra, ka parasti pēc vēlēšanām, kad ir saprotamas valdības aprises, jaunie līderi neformālā gaisotnē ķeroties klāt pie darba ar budžetu, bet šobrīd tas nenotiekot.

Vienlaikus premjers mierināja, ka nākamgad solītais algu pieaugums mediķiem neizpaliks, taču to vajadzēšot nodrošināt ar papildu likuma pieņemšanu.

Nākamā gada Valsts budžeta ieņēmumi plānoti 9 miljardu 178 miljonu apmērā, kas ir par 217 miljoniem vairāk nekā 2018. gadā, liecina pirmdien Ministru kabinetā atbalstītais Finanšu ministrijas sagatavotais budžeta projekts. Budžeta izdevumi plānoti 9 miljardu 205 miljonu eiro apmērā, kas ir par 96 miljoniem vairāk nekā 2018. gadā.
 
Budžeta plāna projekts pirmdien, 15. oktobrī, iesniegts Eiropas Komisijai izskatīšanai.
 

Finanšu ministrija norāda, ka atšķirībā no citiem gadiem, kad šajā laikā valdībā ir sagatavots arī valsts budžets, šoreiz tiks iesniegts budžeta plāna projekts pie nemainīgas politikas, tas ir, tas ietvers prognozētos ieņēmumus un izdevumus, kas atbilst pēdējām makroekonomiskajām prognozēm un visiem lēmumiem, kas pieņemti līdz septembra beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti