No Krievijas embargo cietušajiem ražotājiem daļēji dzēsīs kredītprocentus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 8 mēnešiem.

Lai nodrošinātu atbalstu pārtikas ražotājiem, kurus skāris eksporta embargo, un saimniecībām, kuras netieši ietekmētas, valdība apstiprināja papildu atbalsta instruments veidošanu, paredzot izmaiņas daļējas kredītprocentu dzēšanas programmā, informē Zemkopības ministrijā.

Atbalstītie grozījumi paredz daļēju kredītprocentu kompensāciju apgrozāmo līdzekļu kredītiem: piena, gaļas pārstrādes un zivju apstrādes uzņēmumiem, kā arī lauksaimniekiem. Tāpat paredzēta kredītprocentu daļēja kompensācija par īstermiņa un ilgtermiņa kredītiem arī lielajiem piena, gaļas pārstrādes un zivju apstrādes uzņēmumiem, kuri eksportēja produkciju uz Krievijas Federāciju un kuri iekļauti Krievijas Federācijas ekonomisko sankciju pret Latvijas Republiku importa aizlieguma sarakstā.

Par samaksātajiem kredītprocentiem īstermiņa vai ilgtermiņa kredītiem laikā no 2013.gada 1.oktobra līdz 2014.gada 30.septembrim iesniegumi kredītprocentu daļējai dzēšanai Lauku atbalsta dienestā būs jāiesniedz no 1. līdz 20.oktobrim.

Atbalsta apmērs nebūs lielāks par aizdevuma gada procentu likmi (4%) vai faktisko likmi (ja tā mazāka par 4%) atbalsta summai līdz 200 tūkstošiem eiro, bet zivju apstrādei – līdz 30 tūkstošiem eiro.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu investīciju veicināšanai lauksaimniecībā stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Kā ziņots, Krievija sankcijas ieviesa 7.augustā, kad noteica embrago pārtikas produktiem no Eiropas Savienības valstīm, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas. Iepriekš šīs valstis bija noteikušas sankcijas pret daudzām amatpersonām un uzņēmējiem, kas Rietumus apsūdzēja kara musināšanā pret Ukrainu un kas ir tuvi Krievijas elitei vai arī atrodas tajā. Sankcijas bija vērstas arī pret Krievijas uzņēmumiem.

Krievijas sankcijas pārtikas importam visasāk šobrīd izjūt Latvijas piensaimnieki un autopārvadātāji. Nedēļas laikā piena iepirkuma cena kritušās par 3-11 centiem par litru un dažviet sarukušas pat zem ražošanas pašizmaksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti