Jūrmalas pludmales sezonas lielākā ieguvēja – pašvaldība; kafejnīcām ieņēmumi kritušies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem un 8 mēnešiem.

Jūrmalas dome par tā dēvēto pludmales nogabalu nomu līdz augusta beigām uzņēmējiem aprēķinājusi 188 000 eiro. Lielākās maksātājas ir liedagā izvietotās 30 kafejnīcas, kas vasaras sezonu nu slēdz, laikapstākļu un arī zagļu dēļ tirgotāju peļņas plāni palikuši neīstenoti.

Vēl pavasarī pēc Jūrmalas smiltīm bija liels pieprasījums, sīvā konkurencē solot vairākus un pat desmitus tūkstošus eiro par vietu kafejnīcai.

Tikai pieci no 108 piekrastes nogabaliem šosezon palikuši bez nomniekiem, jo Jūrmalas domes izsolēs uz tiem neviens nav pretendējis. Pārējās liedaga teritorijas, ko atdala uz jūru izejošās ielas, aizņem rotaļu un sporta laukumi, glābšanas stacijas un kafejnīcas. Jūrmalas dome jau pavasarī atzina, ka piejūras zonas izsolīšana ļāvusi desmitkāršot ieņēmumus, jo par vienu nogabalu uzņēmēji gatavi maksāt 8000 eiro un vairāk.

Jūrmalas bizness – tas ir laikapstākļi. Tā saka kompānijas «Fēnikss» īpašnieks un Jūrmalas Uzņēmēju biedrības vadītājs Jānis Drulle.

“Ja ir foršs laiks, var darīt nez ko, ja slikts laiks, tas viss būs garām. Tāda ir Jūrmalas specifika,” sacīja Drulle.

Sezonu viņš vērtēja “par 49%”, un prognozēja, ka visi sezonu pabeigs ar peļņu.

Tomēr veicies ne visiem. Kafejnīcas «Summertime» vadītāja Karīna Dubņicka vērtēja – sliktākā vasara astoņu gadu laikā, un uzņēmumam bija zaudējumi.

Tikmēr pavisam nelāgi sezona noslēgusies uzņēmumam «Neoma», kam pieder vairākas kafejnīcas Rīgas centrā un kas Jūrmalā vislabāk zināms ar ēstuvi «Madam Brioš».

Pludmalē Mellužos firma tradicionāli vasarā bija uzlikusi kafejnīcas «Čaika». Augusta beigās, pēdējā karstajā nedēļas nogalē, vienā no «Čaikas» teltīm dienu pirms sezonas beigām paviesojās zaglis. Pārgriežot sienas tentu, ļaundaris iekļuva kafejnīcā un aiznesa seifu ar gandrīz 4000 eiro.

Jūrmalas kriminālpolicijas priekšniece Inga Zondberga  stāstīja, ka zādzība notikusi, kad telpā nevienā nebija. Videonovērošanas kameras gan fiksēja ļaundari, un viņš tiek meklēts.

Tāpat policija skaidro, vai vispār naudas bija tik daudz un, ja bija, kādēļ tā tika turēta seifā liedagā. Kafejnīcas īpašnieki ar preses pārstāves starpniecību Latvijas Radio norādīja, ka notikušo komentēt nevēlas.

Runājot par aizvadīto sezonu kopumā, Jūrmalas kriminālpolicijas priekšniece Zonberga vērtē, ka lielu incidentu pludmales kafejnīcās nav bijis. Zādzības gan esot kūrortpilsētas ikdiena – lielais tūristu pieplūdums piesaista garnadžus, turklāt likumpārkāpēji esot arī daļa ciemiņu. Savukārt lielākais zagļu guvums bijis kādā savrupmājā, no kuras aiznestas vērtslietas ap simt tūkstoš eiro vērtībā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti