Lielbritānija grasās atlikt muitas pārbaudes ES precēm

Lielbritānija apsver iespēju pagarināt muitas kontroles atvieglojumus pārtikas produktiem, kas nāk no Eiropas Savienības.

Līdz šim bija paredzēts, ka Lielbritānijas muitnieki sāktu pakāpeniski pārbaudīt pārtikas un dzīvnieku izcelsmes produktus jau šā gada oktobrī.

Lielbritānija grasās atlikt muitas pārbaudes ES precēm
00:00 / 00:32
Lejuplādēt

Lielbritānijas politiskā vadība šādu soli skaidro ar tās vēlmi ļaut ES valstīm un eksportētājiem pienācīgi sagatavoties gaidāmajām muitas kontrolēm.

Tomēr Lielbritānijas pārtikas ražotāji skeptiski vērtē premjerministra Riši Sunaka valdības plānoto atvieglojumu pagarinājumu. Pēc viņu domām, atvieglojumi dod konkurentiem no kontinentālās Eiropas brīvu pieeju Apvienotās Karalistes tirgum, turpretim Lielbritānijas uzņēmumu preces, šķērsojot robežu ar ES, tiek pakļautas pilnai muitas kontrolei.

KONTEKSTS:

Lielbritānija 2020. gada 31. janvārī formāli atstāja ES, bet līdz 2020. gada beigām spēkā bija pārejas periods, kura laikā uz britiem joprojām attiecās visi ES noteikumi. Taču no 2021. gada 1. janvāra spēkā stājās daudz būtisku izmaiņu, un ES un Lielbritānija turpināja diskusijas par dažādu jautājumu noregulēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti