Kultūras ziņas

Laikmetīgais cirks festivālā "Komēta"

Kultūras ziņas

Operzvaigznes Elīnas Garančas balss Dzintaros

Dziesmu spēles "Tobāgo!" atjaunotā versija

«Tobāgo!» atjaunotā versija sāk ceļojumu pa brīvdabas estrādēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pēc gandrīz piecpadsmit gadu pārtraukuma režisors Valdis Liepiņš atkal iestudējis kādreiz Dailes teātrī populāro Māras Zālītes un Ulda Marhileviča traģikomisko dziesmu spēli “Tobāgo!”. 7.jūlija vakarā Valmieras pilsētas estrādē iestudējuma atjaunotā versija piedzīvo pirmizrādi, bet pēcāk būs skatāma vairāku citu Latvijas pilsētu estrādēs.

Māras Zālītes un Ulda Marhileviča traģikomiskā dziesmu spēle “Tobāgo!” Dailes teātrī tika iestudēta pirms 15 gadiem un kļuva par vienu no ilgāk spēlētajām izrādēm, noturoties teātra repertuārā sešas sezonas. Ar nelielām autores Māras Zālītes veiktām izmaiņām saturā un dažu aktieru nomaiņu latviešu piedzīvojumi karstajā Tobāgo salā atkal būs skatāmi uz dažādām Latvijas pilsētu brīvdabas skatuvēm.

"Māra Zālīte ir izveidojusi ģeniālu darbu," saka komponists Uldis Marhilevičs. "Tas kods ir tik spēcīgs, ka viņš ir uz visiem laikiem. Pagājuši gandrīz 16 gadi, un jebkurš teksts liekas kā zemteksts par mūsdienām."

Jaunajā iestudējumā piedalās gandrīz viss sākotnējais aktieru sastāvs. Aijai Dzērvei pirms 15 gadiem izrādē “Tobago”  bija pirmā lielā loma Dailes teātrī.

"Ir daži cilvēki, kuri dzīvē apprecas vēlreiz. Viņi izšķiras un tad vēlreiz apprecas. Tā ir reti, un tas ir unikāli. Nu šis arī ir tikpat unikāls notikums," saka aktrise Aija Dzērve.

"Emocionālās sajūtas tāpat būs diezgan spēcīgas, grūti spriest, īpaši pašam atrodoties uz skatuves un spēlējot Harija Spanovska lomu, kurš droši, ka no mākoņa maliņas skatīsies šo izrādi," atzīst režisors Valdis Liepiņš.

"Es domāju, ka šodien viņa ir daudz aktuālāka, pieredze ir lielāka, meistarība ir lielāka, pašcieņa ir lielāka. Prāts ir gudrāks aktierim, pieredze ir lielāka. Tāpēc es domāju , ka izrādei ir jābūt skanīgākai, nopietnākai. Viņai ir jābūt svarīgākai, viņai ir jābūt spēcīgākai šodien, kā toreiz," uzskata Olga Dreģe.

Iestudējuma komandā būs arī daži jaunpienācēji no Nacionālā teātra. Toreiz Rēzijas Kalniņas atveidoto Liliju spēlē Madara Botmane, bet Artūra Skrastiņa galvenā varoņa Andreja Vītola loma uzticēta Mārcim Maņjakovam.

"Šo mūziklu esmu redzējis tikai vienu reizi un tad, kad man piedāvāja tajā ielēkt, tad es domāju, bet man ļoti gribējās tieši mūzikas dēļ un šo vārdu dēļ piedalīties šajā iestudējumā," atklāj aktieris Mārcis Maņjakovs.

Dziesmuspēle “Tobāgo” viesosies dažādās Latvijas pilsētu brīvdabas estrādēs līdz vasaras beigām, bet rudenī to varēs redzēt lielākajās Latvijas koncertzālēs.

Jau vēstīts, ka Dziesmuspēles „Tobāgo!” izrādes notiks:

  • 7.jūlijā plkst.19 Valmieras estrādē
  • 29.jūlijā plkst.19 Jelgavā, Uzvaras parka estrādē
  • 5.augustā plkst.19 Dobeles estrādē
  • 11.augustā plkst.19 Kandavas estrādē
  • 12.augustā plkst.19 Bauskas estrādē
  • 25.augustā plkst.19 Saulkrastu estrādē
  • 26.augustā plkst. 20 Ikšķiles estrādē (brīvdabas izrāžu noslēgums)
  • 13.oktobris plkst.19 Latgales vēstniecība "Gors"
  • 15.oktobris plkst.18 Rīgas Kongresu nams
  • 27.oktobris plkst.19 Vidzemes koncertzāle "Cēsis".
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti