Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes «Putnu opera» atgriežas Latvijas Nacionālās operas repertuārā

Komponista Jāņa Lūsēna un libreta autores Māras Zālītes "Putnu opera" no 11. janvāra atkal būs skatāma uz Latvijas Nacionālās operas skatuves. Iestudējuma muzikālais vadītājs un diriģents ir Andris Veismanis. "Putnu operas" režisore – Baņuta Rubesa, atjaunojuma režisore un horeogrāfe – Elita Bukovska, scenogrāfe – Ieva Jurjāne, kostīmu māksliniece – Kristīne Jurjāne,  gaismu mākslinieks – Pols Matīsens, informēja opernama pārstāvji.

"Putnu operas" pirmizrāde notika 2000. gadā, līdz šim nospēlēta vairāk nekā 150 reižu, piedzīvojusi vairākus atjaunojumus, kļūstot par vienu no Latvijas bērnu visu laiku iemīļotākajām izrādēm.

"Operdīva kanārijputniņš Pipinella lielās bažās ziņo, ka pazudis viņas mīļotais – pasaulē labākais tenors Cīps. Meklēšanā iesaistījušies doktors Dūlitls un viņa uzticamie draugi – papagailis Polinēzija, cūciņa Gebgeba, suns Džips, kā arī Londonas ielu labākais pārzinātājs nekaunīgais Zvirbulēns. Vai Cīps atradīsies un opera tiks iestudēta? Vai doktoram Dūlitlam izdosies uzveikt ļauno blēdi Dorntona kungu? Vairāk jau no 11. janvāra sadzirdēsiet, ieraudzīsiet un sajutīsiet Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes leģendārajā "Putnu operā"," sola opernama pārstāvji.

Putnu, zvēru un cilvēku lomās iejutīsies Latvijas Nacionālās operas kora mākslinieki un solisti Inga Šļubovska-Kancēviča, Dana Bramane, Ilona Bagele, Dace Bērziņa, Laura Grecka, Gundega Ādamsone, Raimonds Bramanis, Andris Ludvigs, Dainis Kalnačs, Juris Ādamsons, Rihards Millers, Andris Lapiņš, Andris Kipļuks, Krišjānis Norvelis, Rihards Mačanovskis, Kārlis Saržants, Kalvis Kalniņš, Armands Siliņš-Bergmanis, Viesturs Vītols un viesmākslinieks Atis Ieviņš, kā arī citi.

Nākamās "Putnu operas" izrādes šajā sezonā 13. janvārī, 3. februārī un 16. martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti