Kultūras ziņas

Liepājas Simfoniskais orķestris atklāj 143. sezonu

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Tango un Tūtiņas piedzīvojumi turpinās Māras Zālītes jaunajā grāmatā

Ģimenēm, kas dodas sēnēs. Jaunā Māras Zālītes grāmata bērnus iepazīstina ar sēņu pasauli

Sestdien, 16. septembrī, Dabas muzejā notiks Māras Zālītes grāmatas "Tango un Tūtiņa sēnēs" atvēršanas svētki.

Jaunā Māras Zālītes grāmata bērniem iepazīstina ar sēņu pasauli
00:00 / 00:39
Lejuplādēt

Par grāmatu stāstīs autore Māra Zālīte, fragmentus no tās lasīs aktieri Ance Strazda un Klāvs Mellis, bet uz jautājumiem par sēnēm atbildēs muzeja mikoloģe Diāna Meiere.

Šī ir jau otrā Māras Zālītes grāmata par Tango un Tūtiņu, diviem sunīšiem, kuru raksturus viņa noskatījusi no saviem suņiem. Šoreiz galvenie varoņi dodas uz mežu, kur iepazīst sēņu pasauli. 

Māras Zālītes jaunā grāmata bērniem "Tango un Tūtiņa sēnēs" varētu labi noderēt ģimenēm, kas tieši šobrīd ar bērniem kopā dodas sēnēs, jo tajā var izsekot ne tikai abu sunīšu piedzīvojumiem mežā, bet arī iepazīt dažādas sēnes, kuras Tango un Tūtiņa satiek mežā. To vidū ir Gailene, kura paskaidro, ka viņas vārdam nav nekāda sakara ar gaili, bet gan ar gailēšanu vai spīdēšanu pa lielu gabalu, arī lepnais apšu Kundziņš, krāšņā Raganu beka, Saulsardzene ar tik platu cepuri kā lietussargs, kā arī Tintene, kura sunīšiem atklāj visai baisu leģendu par suņu sēnēm.

Māras Zālītes grāmatai kā allaž ir arī dziļāki un simboliskāki slāņi, kas tēlainā veidā palīdz bērniem saprast sarežģīto sēņu pasaules uzbūvi, kas aptver visu pasauli. Bērni, piemēram, uzzina, ka līdzās mežā atrodamajām sēnēm ir arī pelējuma sēne, rauga sēne, tējas sēne un katrai no tām ir ļoti svarīgs uzdevums šajā pasaulē. Grāmatu lieliski papildina Anetes Bajāres-Babčukas zīmējumi, kas trāpīgi vizualizē sirsnīgos stāstus un palīdz identificēties ar to varoņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti