Atceļ «Peldētāju komandas» pirmizrādi māksliniecisku nepilnību dēļ (papildināts)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 2 mēnešiem.

Dailes teātra Kamerzālē 5.martā paredzētās Džabera Ramezani lugas „Peldētāju komanda” iestudējuma pirmizrāde atcelta māksliniecisku nepilnību dēļ, lsm.lv pavēstīja Dailes teātra pārstāvji.

Kā iemeslu izrādes atcelšanai teātra pārstāvji min to, ka radošie meklējumi nav realizējušies mākslinieciski pilnvērtīgā izrādē.

Uz pirmizrādi iegādātās biļetes teātris lūdz nodot „Biļešu paradīzes” kasēs.

Izrādi radošo meklējumu ciklā „Brīvā skatuve” veidoja režisors Viesturs Roziņš. Radošajā komandā strādāja arī scenogrāfs Valters Kristbergs, kostīmu māksliniece Iveta Šurma, horeogrāfs Kārlis Božs un gaismu mākslinieks Ronalds Kļaviņš. Lugas tulkojumu veica Uģis Segliņš. Lomas atveidoja Ērika Eglija (Roja), Elīna Dzelme (Nerija), Inita Dzelme (Ketija) un Laura Atelsone (Lilija).

Režisors Viesturs Roziņš telefonsarunā ar lsm.lv pauda neizpratni par teātra administrācijas formulējumu, jo līdz pirmizrādei palikušas gandrīz desmit dienas, kuru laikā vēl ir novēršamas mākslinieciskās nepilnības. Vēl pirmdien teātra administrācija bija ieradusies uz izrādes mēģinājumu un izteica gatavību izrādi palaist, ja atlikušo dienu laikā tiks sakārtotas lietas.

Spriežot pēc Roziņa stāstītā, pretestība un nesaprašanās veidojusies no aktieru puses. Aktieriem tika dota izvēle, vai viņi vēlas turpināt piedalīšanos izrādē, kura balstās uz kustībām.

Aktieri "diemžēl nebija gatavi pavilkt uz kustībām balstītu izrādi, kas nav tipiska Dailes teātra izrāžu veidošanas praksei," pastāstīja režisors, uzsverot, ka nevienu nevēlas vainot, bet vēlas sagaidīt atklātu un godīgu formulējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti