Kultūras ziņas

Izdots stāstu un dzejas krājums par vardarbību "Neviens tev neticēs"

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Dzīve caur mūziku un dejām izrādē "Cabaret La VIDA"

Dzīve caur mūziku un dejām – koncertzāle «Palladium» gada nogalē pārtop par kabarē svinību vietu

Koncertzāle "Palladium" gada nogalē pārtop par kabarē svinību vietu. Jaunajā koncertiestudējumā "Cabaret La Vida" caur pasaulē zināmām džeza, popa un roka melodijām ar dejām un akrobātiskiem trikiem un mīmu izpausmēm tiks aplūkota mūsu dzīve.

Rit pēdējie kabarē izrādes mēģinājumi. Koncertuzveduma pamatā – pati dzīve, la vida. Šis ir jau 20. jubilejas gads, kopš komanda veido kabarē.

Par topošo iestudējumu stāsta producents un režisors Viktors Runtulis: "Kā jau dzīvē – no sākuma līdz beigām. Tiešā nozīmē. Kā klasiķis teica – mums jāiet tuvāk un tuvāk, jo tālāk vairs nav, kur iet. Tādas epizodes būs. Bet arī saulainās, jo tomēr Ziemassvētku laiks, Jaunais gads tuvojas, atkal svētki. Atkal kāzas, atkal bēres, atkal dzimšana. Dzīve!"

"Brīnišķīgi, manuprāt, šogad jubilejas reizē, jau 20 gadus svinam, ka ir pleiliste izraudzīta, kas trāpa pilnīgi visos kambaros," par gaidāmo atklāj aktieris Intars Rešetins. "Mēs runāsim daudz par būtiskām tēmām, kas pašam ir sakrājušās. Tās ir ļoti dziļas, personīgas, tāpēc "La Vida", tāpēc dzīve."

Arī šogad komandā ir gan mākslinieki, kas uzvedumā piedalās pirmo reizi, gan tādi, kas ir strādājuši jau senāk. Horeogrāfe Elīna Gaitjukeviča iepriekš bijusi arī kabarē dejotāja. Viņa norāda: "Svarīgākais ir tajā vakarā parādīt ļoti daudz dažādas emocijas caur kustību, caur deju. Arī šogad šovā ir ļoti daudz dažādas horeogrāfijas. Gan tādā klasiskā izpratnē kabarē stila dejas, gan arī ļoti tādas jūtīgas, emocionālas, laikmetīgā virziena dejas. It kā tas žanrs ir tāds diezgan klasisks, ko arī visi skatītāji gaida, bet tajā pašā brīdī mēs šeit varam eksperimentēt un atļauties daudz ko. Tas ir tas, kas, man liekas, uzrunā mani."

Mūziķis Miķelis Putniņš atklāj, ka viņam šī ir jau ceturtā kabarē sezona: "Ar katru gadu aizvien vairāk jūtu tādu pilnīgu atgriešanos mājās un tādu ģimenes sajūtu. Šī ir milzīga komanda, kas pie šī strādā, mums ir daudz dejotāju, mums ir daudz aktieru, mums ir horeogrāfi, mums ir mūziķi. Man ir milzīgs prieks būt daļai no šīs ģimenes un sastrādāties ar šiem cilvēkiem, kuri to dara tiešām augstā līmenī un ar visaugstāko atbildības sajūtu un tanī pašā laikā ar prieku. Kabarē ir mājas!"

"Cabaret La Vida" izrāžu sezona koncertzālē "Palladium" sākas 13. decembrī un turpināsies līdz pat janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti