«Spēlmaņu nakts» skatītāju finālbalsojums – izvēlies gada labāko aktrisi, aktieri un izrādi!

Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) sadarbībā ar portālu LSM.lv, Latvijas teātru katalogu Izrades.lv un Latvijas profesionālajiem teātriem no 1. līdz 19. novembrim aicina teātra skatītājus piedalīties "Spēlmaņu nakts" skatītāju simpātijas finālbalsojumā un laimēt ielūgumus uz "Spēlmaņu nakts" ceremoniju.

Ar Kultūras ministrijas, Borisa un Ināras Teterevu fonda un Rīgas domes atbalstu "Spēlmaņu nakts" šogad svin 30 gadu jubileju. Apbalvošanas ceremonija, kā ierasts, notiks Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, 23. novembrī, kurā noskaidrosim "Spēlmaņu nakts" skatuves naglu balvu laureātus 15 kategorijās, ko izvēlas profesionāla žūrija. Papildus žūrijas balvu pasniegšanai ceremonijā sveiks arī trīs "Spēlmaņu nakts" skatītāju simpātijas finālbalsojuma favorītus – visvairāk skatītāju balsis saņēmušo 2022./2023. gada sezonas iestudējumu, aktrisi un aktieri.

Šogad "Spēlmaņu nakts" skatītāju simpātijas balsojums par labāko un iecienītāko aktrisi, aktieri un izrādi notiek divos posmos. Pirmajā etapā no 2. maija līdz 15. oktobrim Latvijas Teātra darbinieku savienība aicināja skatītājus novērtēt profesionālo teātru 2022./2023. gada sezonas iestudējumus un aktierdarbus Latvijas teātra katalogā Izrades.lv. Šajā procesā pirmo reizi nominantus "Spēlmaņu nakts" skatītāju simpātijas balvām izvēlējās paši skatītāji, autorizējoties balsojumam Izrades.lv ar telefona numuru un vērtējot sezonas iestudējumus un māksliniekus skalā no 1 līdz 10. Balsojuma pirmajā etapā kopā tika saņemti 4398 vērtējumi no 2291 skatītāja. Iepriekš skatītāju balsojumā interesenti tika aicināti balsot par žūrijas izvēlētajiem nominantiem.

Skatītāju pašu izvēlētie "Spēlmaņu nakts" 2022./2023. gada sezonas simpātiju balsojuma nominanti piedalās finālbalsojumā portālā LSM.lv.

Finālbalsojums portālā LSM.lv notiek no 1. novembra pulksten 7.00 līdz 19. novembra pulksten 23.59.

Skatītāju finālbalsojuma dalībniekiem šogad ir iespēja laimēt divus ielūgumus uz "Spēlmaņu nakts" apbalvošanas ceremoniju. Pēc balsojuma beigām tiks izlozēts viens dalībnieks, kurš saņems divus ielūgumus uz 23. novembra "Spēlmaņu nakts" apbalvošanas ceremoniju Dailes teātrī. Visiem balsojuma dalībniekiem ir iespēja reģistrēties dalībai izlozē. Ar veiksmīgo uzvarētāju Latvijas Teātra darbinieku savienība sazināsies personīgi.

Izvēlies savu favorītu vismaz vienā kategorijā un balsojuma apakšā autorizējies ar savu e-pastu vai sociālo mediju profilu! Balsot iespējams vienu reizi dienā.

LTDS aicina teātra skatītājus sekot "Spēlmaņu nakts" aktualitātēm un iepazīties ar teātra nozares jaunumiem jaunajā LTDS un "Spēlmaņu nakts" mājaslapā – ltds.lv.

Gada balvu teātrī "Spēlmaņu nakts" finansē Latvijas Republikas Kultūras ministrija, organizē Latvijas Teātra darbinieku savienība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti