Rīta Panorāma

Itālijas Veneto reģionā plaši plūdi

Rīta Panorāma

ES turpina pieaugt patvēruma meklētāju skaits

Intervija ar Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāju Ojāru Rubeni

Teātra skatītājus aicina izvirzīt nominantus «Spēlmaņu nakts» skatītāju simpātiju balsojumam

Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) sadarbībā ar Latvijas teātru katalogu Izrades.lv un Latvijas profesionālajiem teātriem aicina izrāžu skatītājus piedalīties gada balvas teātrī "Spēlmaņu nakts" skatītāju simpātiju balvu nominantu izvirzīšanā 2023./2024. gada sezonā.

Jau otro gadu "Spēlmaņu nakts" skatītāju simpātiju balvu nominantus un laureātus kategorijās "Gada izrāde", "Gada aktrise" un "Gada aktieris" aicina izvirzīt pašiem skatītājiem. Balsot iespējams Latvijas teātru katalogā Izrades.lv līdz 2024. gada 20. oktobrim. Balsojumā piedalās visi 2023./2024. gada sezonas Latvijas profesionālo teātru un teātra apvienību jauniestudējumi, kas tiks pirmizrādīti no 2023. gada 1. augusta līdz 2024. gada 10. jūnijam.

LTDS valdes priekšsēdētājs Ojārs Rubenis norādīja: "Skatītāju balsojums ir nozīmīgs solis uz priekšu mūsu teātra nozarē, jo tas ne tikai dod mūsu skatītājiem iespēju paust savu viedokli par redzētajām izrādēm, bet arī veicina aktīvu dialogu un ciešāku saikni starp teātra profesionāļiem un publiku. Šāds atvērtais un demokrātisks process ir būtisks ne tikai skatītājiem, bet arī pašiem teātra veidotājiem, sniedzot vērtīgu atgriezenisko saiti par mūsu darbu iedarbību un sajūtām, ko tas radījis skatītājos.

Turklāt skatītāju balsojums veicina lielāku sabiedrības iesaistīšanos un interesi par teātra mākslu kopumā, atklājot teātra pasaules daudzveidību un piedāvājot plašākas diskusijas par tās nozīmi un iespējām mūsdienu sabiedrībā. Tādēļ es aicinu visus teātra cienītājus aktīvi piedalīties šajā balsojumā, lai kopīgi veidotu un stiprinātu mūsu teātra kopienas saikni un attīstību. Katra balss ir ļoti svarīga, jo tā sniedz mums iespēju virzīties uz priekšu, veidojot vēl kvalitatīvāku un pievilcīgāku teātra ainu Latvijā."

Izrades.lv skatītāji var novērtēt visus Latvijā veidotos teātra mākslas iestudējumus un to performantus skalā no 1 līdz 10. Lai to izdarītu, Izrades.lv jāautorizējas ar savu telefona numuru. Pie iestudējuma iespējams pievienot vērtējumu gan iestudējumam kopumā, gan detalizēti, novērtējot arī katra performanta sniegumu.

Kristaps Skujiņš, Izrades.lv veidotājs teic: "Skatītājs nav muļķis! To apliecina iepriekšējās sezonas Izrades.lv skatītāju vērtētākie iestudējumi un performanti, kuri tika nominēti un saņēma "Spēlmaņu nakts" apbalvojumus arī profesionālas žūrijas vērtējumā. Aicinu pievienot vērtējumus un viedokli par redzētajām izrādēm visas sezonas garumā un noskatīties citus teātra skatītāju vērtētākos iestudējumus."

Desmit augstāk novērtētās sezonas izrādes un desmit augstāk novērtētie sezonas aktierdarbi (piecas aktrises un pieci aktieri) tiks virzīti "Spēlmaņu nakts" skatītāju simpātijas balvu finālbalsojumam Latvijas sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, kas notiks no 2024. gada 1. līdz 19. novembrim.

Latvijas teātru katalogs Izrades.lv ir biedrības "Teātra skatītāji" iniciēts projekts, kas 2019. gadā attīstījies no viena aizrautīga teātra skatītāja Kristapa Skujiņa veidotas "Excel" tabulas. Šobrīd biedrība kopā ar Latvijas Universitates Literatūras folkloras un mākslas institūtu digitalizē Latvijas teātru vēsturiskos iestudējumus un sadarbībā ar Latvijas Teātru darbinieku savienību strādā pie risinājumiem, kā piesaistīt jaunu teātra skatītāju auditoriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti