Panorāma

Latgales pierobežā attīstās paraugsaimniecības

Panorāma

#LV100

Raimonda Paula patriotisko dziesmu tops

VIDEO: Raimonda Paula patriotisko dziesmu tops

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kad maestro Raimonds Pauls rakstīja dziesmas par mīlestību pret tēvzemi, bija citi laiki, cita politiskā iekārta. Taču šīs dziesmas ir pāri laikam. Tās dziedāja tad, kad Latvija bija okupēta un tās dzied arī tagad, dziesmās katram ieliekot daļu sevis. Raimonds Pauls vislabāk jūtas dzimtenē un te arī svinēs Latvijas jubileju. Viņam ir paša sastādīto patriotisko dziesmu tops.

Dienu, kad pirmo reizi nospēlēja Latvijas himnu, maestro Raimonds Pauls atceras skaidri. Tas bija astoņdesmito gadu beigās, uzstājoties ar kori. Skanēja desmitiem dziesmu, daudzas no tām par dzimtenes mīlestību. Katrs tās virknētu citādāk, Raimondam Paulam ir savs patriotisko dziesmu tops.

  • "Tautas acis".
  • "Vella kalpu dziesma" (no kinofilmas "Vella kalpi").
  • "Teic, kur zeme tā" (īpaši Noras Bumbieres un Viktora Lapčenoka izpildījumā).
  • "Manai dzimtenei" (izpilda Dziesmu svētkos).

Jautāts, ko novēl Latvijai simtgadē, Pauls sacīja: "Lai cilvēki beidzot sāk domāt, ka arī mums pašiem ir jāsasniedz tas valsts ekonomiskais līmenis. Nebūt pēdējās vietās Eiropā, bet nu virzīties kaut kur uz augšu, vismaz [būt] vidū. Tuvoties tām bagātākajām valstīm kaut kādā veidā. Tas ir atkarīgs tikai no mums pašiem."

Pēc Paula teiktā, lai ko sasniegtu, ir jābūt "caursišanas spējām". "Bez darba, bez kaut kādas atdeves darbā neko nepanāks. Tas ir vairāk nekā skaidrs. To es arī novēlu. Un pa retam, nevis pa retam, bet biežāk smaidīt."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti