VIDEO: Grupa «Nielslens Lielsliens» rada dokumentālu dziesmu par Vijciema lāčiem

Grupa "Nielslens Lielsliens" laiž klajā video jaunākajam singlam "Vijciema lāči". Dziesma ir dokumentāls stāsts par savvaļas lāču viesošanos, huligānismu Ziemeļlatvijā pēc patiesiem, aculiecinieku aprakstītiem notikumiem, pavēstījuši mūziķi.

"Pirms dažiem gadiem Vijciemā, Latvijas ziemeļos, savvaļas lāči ienāca lauku viensētās. Retie, aizsargājamie dzīvnieki meklēja pārtiku, nebaidījās no cilvēkiem, bet cilvēki no viņiem baidījās," stāsta grupa "Nielslens Lielsliens".

"Kad divkājainie bija izmēģinājuši biedēšanas, trokšņa granātas, ķeršanas, pārvietošanas un viens lācis joprojām centās iekļūt divkājaino mājās, iestādes atļāva to likvidēt. Mēs par šo notikumu atainojumu presē uzrakstījām dziesmu. Tā ir kļuvusi mums ļoti mīļa. Nesen bijām aizbraukuši uz Vijciemu, lai atskaņotu dziesmu vietējiem dzīvajā un no kasetes. Nofilmējām piedzīvojumu."

Dokumentālo mūzikas video veidojis mākslinieks Raivo Mihailovs.

Šajā pavasarī klajā nāks arī "Nielslens Lielsliens" albums "Negaidīti varoņi". Tā dzimšana tiks svinēta pirmajā apvienības koncertā Rīgā, Ģertrūdes ielas teātrī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti