Jūrmalā atklās Silvijas Brigitas Meškones personālizstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jūrmalas pilsētas muzejā 1.decembrī plkst. 16.00 tiks atklāta mākslinieces Silvijas Brigitas Meškones personālizstāde “No Bētlemes līdz Atlantīdai”.

Gleznotājas Silvijas Brigitas Meškones personālizstāde "No Bētlemes līdz Atlantīdai" Jūrmalas pilsētas muzejā būs skatāma līdz pat gada beigām. Pie izstādes tēmas autore savas radošās darbības laikā ir atgriezusies atkal un atkal. Mākslinieces radošā darbība ir gana savrupa parādība latviešu mākslā, kas varbūt skaidrojams ar to, ka viņa izglītību ieguvusi Viļņā, Lietuvas Valsts Mākslas institūtā. Gleznotājas darbos dominē simboli, pasaules kultūras un reliģijas vēstures kodi, viņa pēta krāsu un gaismas optisko iedarbību uz cilvēka maņām.

Silvija Brigita Meškone (1942) uzsver, ka gleznā svarīgs ir vēstījums - tas var būt skaidri un nepārprotami formulēts, jebkuram nezinātājam saprotams, vēstījums var būt arī kodēts - vien uztveri ieviļņojošs un tālāk domāt rosinošs, kā maģija, kā iekšēji skanoša nots, ko nespēj aizmirst.

"Mūsu pasaule, redzamā un neredzamā, tikai sajūtamā, sākas ar telpu, izplatījumu, sfēru... Ar to sākas un beidzas arī mākslinieka pasaule, bet pa vidu - vēstījums, tas, ko vienīgi tu ar tevis paša izvēlētajiem līdzekļiem spēj pateikt, un tikai tas, ko konkrētais skatītājs spēj uztvert, jo katram vēstījumam ir savs adresāts. Ir brīnišķīgi, ja tavai balsij atsaucas daudzi, bet nekad tie nebūs visi, jo pasaule taču ir tik dažāda, tik daudzveidīga," skaidro māksliniece.

Silvija Brigita Meškone. No Bētlemes līdz Atlantīdai I. 2002
Silvija Brigita Meškone. No Bētlemes līdz Atlantīdai I. 2002

Māksliniece strādā eļļas, akrila, pasteļa, akvareļa glezniecības un oforta tehnikās. Kopš 1973. gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre. No 1998. līdz 2013. gadam bijusi lektore Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē, bet no 2004. līdz 2007.gadam RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes Tēlotājas mākslas katedras vadītāja. Regulāri piedalās izstādēs Latvijā un Lietuvā, sarīkojusi ap 20 personālizstādes. Silvijas Meškones darbi atrodas Latvijas muzeju un galeriju kolekcijās, privātkolekcijās Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Armēnijā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Bulgārijā, Nīderlandē, Zviedrijā, ASV, Kanādā, Izraēlā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti