Dažādas dzīves vērtības. Bulduros atklāta laikmetīgās mākslas konkursizstāde «Cik vērts?»

Jūrmalas muzeja filiālē "Bulduru Izstāžu nams" atklāta konkursizstāde "Cik vērts?", kura ataino mākslinieku redzējumu par dzīves vērtībām – gan tiešā, gan ironiskā veidā atklājot sabiedrības noskaņojumu par visdažādākajām tēmām. No 146 mākslinieku pieteiktajiem 237 darbiem, izstādei tika atlasīti 50 autoru darbi, kuri piedalījās konkursā par balvām. Galveno balvu ieguva mākslinieks Dāvis Ozols par darbu "Ēna", informēja konkursa rīkotāji.

"Sākotnēji vērtējot darbus digitālā formātā, ieraudzīt tos izstādes telpā kā fiziskus trīsdimensionālus un divdimensionālus objektus ir spēcīgs piedzīvojums. Konkursizstādei pieteiktie darbi pārstāv ļoti plašu mākslas mediju loku un mākslinieciskās izteiksmes līdzekļu klāstu. Aizraujoši vērot kā izmantotie materiāli un to savienojumi veido izstādes tēmas – dažādu dzīves vērtību – saturisko stāstījumu. Šos dažādos stāstus, kas vietumis pārklājas un mijiedarbojas, izstādē iespējams ieraudzīt vienkopus," sacīja gleznotāja, Latvijas Mākslas akadēmijas profesionalās dokturantūras studente, konkursizstādes "Cik vērts?" žūrijas pārstāve Sandra Strēle.

Konkursizstādes "Cik vērts?" apbalvojumi:

  • Galveno balvu (700 eiro) un iespēju izveidot personālizstādi Bulduru Izstāžu namā saņēma mākslinieks Dāvis Ozols par darbu "Ēna".
  • Veicināšanas balvas (400 eiro vērtībā) un iespēju izveidot personālizstādi Bulduru Izstāžu namā ieguva māksliniece Anna Egle par darbu "Bēglīši" un mākslinieks Ādams Sūna par darbu "Stabiņu diagrammas".
  • Jūrmalas muzeja balva piešķirta māksliniekam Ādamam Sūnam par darbu "Stabiņu diagrammas".
  • Jūrmalas pašvaldības Kultūras nodaļas balvu saņēma māksliniece Dita Lūse par darbu "Zūdošais laiks".
  • Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centra balvu saņēma māksliniece Elīna Vagre par darbu "The Crown" (Kronis).

Izstādes "Cik vērts?" apmeklētāji aicināti balsot par savu iecienītāko mākslas darbu līdz 16. decembrim, kad tiks paziņots mākslinieks – skatītāju simpātiju balsojuma uzvarētājs, kurš saņems balvu 300 eiro apmērā.

Konkursizstādes naudas balvas nodrošina Jūrmalas pašvaldība.

Konkursizstādes žūrija – mākslas zinātniece Baiba Guste, gleznotāja Sandra Strēle, mākslas zinātnieks Guntars Gritāns. Izstādes kuratore Astra Šēnberga.

Izstāde Bulduru Izstāžu namā Muižas ielā 6, Jūrmalā, apskatāma līdz 30. decembrim.

Konkursizstādes "Cik vērts?" koncepcija

Visa pasaule griežas ap to, cik vērts ir kāds kustamais vai nekustamais objekts, kāda vērtība ir dabai, veselībai, kultūrai, savstarpējām attiecībām, mieram. Filozofiski mēs esam cēlu vērtību nesēji, kaut gan balansēšana savu vērtību robežās ir nopietns izaicinājums. Ekonomiski tiecamies uz tālāk, augstāk, vairāk; emocionāli – apzinātāk, mazāk, pietuvinātāk dabai. Cik vērta ir cīņa, kuras laikā ir tik daudz pazaudēts? Cik vērta ir tava balss, un kam tu to dosi? Vai dzīves laikā ideāli un vērtības izplēn vai iegūst dubultu svaru?

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti