Dziesmu svētku rīkotāji sola risinājumu dalībnieku garajām pusdienu rindām Mežaparkā

Paralēli pacilātībai Dziesmu un deju svētku laikā, ņemot vērā notikuma lielo mērogu, netrūkst arī sūdzību par dažādām nebūšanām. Sociālajos tīklos izskan pārmetumi gan par pārtiku, kuru drīkst vai nedrīkst ienest svētku dalībnieki mēģinājumos vai koncertos, gan par citiem ierobežojumiem, neērtībām vai pat nejēdzībām.

Otrdien Mežaparka estrādē, kur noticis svētku koncerta mēģinājums, dalībnieki pusdienu rindā pavadījuši stundu un 40 minūtes un pat ilgāk.

Dziesmu un deju svētku komunikācijas vadītāja Inga Vasiļjeva par dalībnieku ēdināšanu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Dziesmu un deju svētku komunikācijas vadītāja Inga Vasiļjeva Latvijas Radio skaidroja: "Šodien Mežaparkā ir pirmā mēģinājumu diena, un laika posmā no 12.00 līdz 16.00 ir jāpaēdina tuvu 14 tūkstošiem cilvēku. Protams, ilga stāvēšana rindās nav pieņemama, bet jāsaka, ka šī ir pirmā diena – pēc šīs ēdināšanas reizes mums notiek sapulce, mēs analizējam situāciju, un noteikti tiks ieviesti risinājumi un uzlabojumi."

Sarunas laikā ar Latvijas Radio Vasiļjeva vēl nevarēja teikt, kas tieši izraisījis garās rindas otrdienas pēcpusdienā, jo vēl nebija pabeigta situācijas analīze, taču viņa norādīja, ka Daugavas stadionā, kur mēģinājumi sākās pirmdien, otrdien ēdienu izdale notikusi ļoti ātri.

Dziesmu un deju svētku dalībnieki sociālajos tīklos dalās arī ar savām pusdienu porcijām. Citi spriež par to izmaksām, savukārt citi sašutuši par porciju izmēriem.

Dziesmu svētku dalībnieku pusdienas
Dziesmu svētku dalībnieku pusdienas

Inga Vasiļjeva Latvijas Radio skaidroja: "Ēdienkaršu sastādīšana nav nejaušības princips. Pie šīs ēdienkartes un arī kaloriju rēķināšanas ir strādājuši uztura speciālisti, gan cilvēki, kas ikdienā nodarbojas ar cilvēku ēdināšanu, tam visam apakšā ir savi aprēķini. Bet es uzreiz gribu atzīmēt – mums ir jānošķir divu veida ēdināšana."

Kā skaidroja Vasiļjeva, svētku norišu vietās – Daugavas stadionā, Mežaparkā, "Arēnā Rīga" vai citās lielajās norišu vietās ēdināšanu nodrošina svētku rīkotāju konkursā uzvarējis ēdinātājs. "Tur ēdināšanas kvalitāte tiešām ir uzteicama, mēs neesam saņēmuši nevienu sūdzību," uzsvēra Vasiļjeva. Taču par ēdināšanu dalībnieku naktsmītnēs – skolās – atbild citi ēdinātāji. "Līdz ar to skatīties, kāda ir pakalpojumu izpildes kvalitāte, ir vairāk konkrētās pašvaldības joma, jo viņi ir slēguši līgumu, viņiem ir tiesības pieprasīt augstu ēdiena kvalitāti," norādīja Vasiļjeva.

Viņa arī uzsvēra, ka svētku rīkotāji veic sociālo tīklu monitoringu un seko līdzi problēmām, ar ko saskaras dalībnieki, taču visi dalībnieki tiek aicināti dalīties ar savu pieredzi, lai palīdzētu rīkotājiem: "Tikai kopā mēs varam analizēt, mainīties un uzlaboties."

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti