Nepieciešams:
(no šāda produktu daudzuma sanāks četras procijas)
- 2 banāni,
- 2 glāzes paskābas ābolu sulas,
- 8 saujas saldētu krūmmelleņu,
- dažas svaigas piparmētru lapiņas,
- blenderis.
Pagatavošana:
Nekā sarezģīta šajā receptē nav, bet ir viena būtiska nianse, kas noteikti jāņem vērā. Krūmmellenēm jābūt saldētām – svaigas nederēs. Tas tāpēc, ka saldēšanas procesā mainās gan ogu struktūra, gan krāsa, gan garša. Tās kļūst sulīgākas, krāšņākas un iegūst piesātinātāku, skābāku garšu. Lai kokteilis nebūtu pārlieku salds, ieteicams izmantot pēc iespējas skābāku ābolu sulu.
Pagatavošana ir patīkami vienkārša kā saulaina vasaras diena. Liek blenderī astoņas saujas saldētu krūmmelleņu, pievieno gabaliņos sagrieztus banānus un dažas piparmētru lapiņas, pa virsu lej pāris glāzes dabīgas ābolu sulas. Visu kārtīgi sablendē. Pasniedz vēsu, dekorē.
Materiāls LSM.lv pirmo reizi publicēts 2020. gada 20. augustā.