FOTO: Dons atgriezies Rīgā no Eirovīzijas konkursa Zviedrijas pilsētā Malmē

Dziedātājs Dons no Eirovīzijas konkursa Rīgā atgriezās šovakar, īsi pēc 23.00. "Esmu saviļņots, protams," Latvijas Televīzijai sacīja lidostā sagaidītais Dons. Tur bija ieradušies vairāki desmiti Latvijas un mūziķa atbalstītāju, lai pateiktos par viņa uzstāšanos, apsveiktu un arī kopīgi nofotogrāfētos.

"Rezultāts ir cienījams – 7. vieta pusfinālā. Ne pa kādām sētas durvīm mēs iekšā neiegājām – iegājām diezgan pārliecinoši. Un tur man jāsaka paldies visiem latviešiem Eiropā, pasaulē un, protams, Latvijā, kuri bija nodevuši ziņu saviem draugiem par atbalstu Latvijai.

Vienīgais, ko varu pateikt – mīļš paldies!" sarunā ar Latvijas Televīziju faniem pateicās Dons.

Tāpat mūziķis arī pateicās savai komandai, ar kuru kopā bija iespējams sasniegt šī gada rezultātus: 

"Esmu gandarīts par to, kā mēs pārstāvējām Latviju, kā par mums runāja, kā mūs atrādīja pasaules mediji."

Šobrīd dažas dienas mūziķis plāno atpūsties, taču tad ar pilnu jaudu ķersies klāt darbiem, kuri Eirovīzijas dziesmu konkursa dēļ palikuši otrajā plānā. Pēc Eirovīzijas radušās arī vairākas idejas jauniem projektiem, taču laiks rādīs, vai tiem būs lemts piepildīties, piebilda mūziķis.

Jau ziņots, ka Dons sestdien, 11. maijā piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisinājās "Malmo Arena" Malmē, Zviedrijā.

Dziedātāja izpildītā dziesma "Hollow" 25 dziesmu konkurencē ierindojās 16. vietā. Par konkursa uzvarētāju kļuva Šveices pārstāvis Nemo.

Dziedātājs Dons pārstāvēja Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11. kārtas numuru. Ceturtdien, 9. maijā, Dons piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā. Latvijas pārstāvis savā pusfinālā sacentās ar 15 citām valstīm, un skatītāju balsojumā noskaidrojās, ka finālā kopā ar Latviju iekļūst Igaunijas, Nīderlandes, Izraēlas, Šveices, Armēnijas, Grieķijas, Norvēģijas, Gruzijas un Austrijas pārstāvji.

Dons ar dziesmu "Hollow" 10. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2024" uzvarētāju, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Dziesma "Hollow" sākotnēji izdota latviešu valodā ar nosaukumu "Lauzto šķēpu karaļvalsts", kas atzīta par "Muzikālās bankas 2023" vērtīgāko dziesmu. Dziesma "Hollow" veidota kopā ar īru dziesmu autoru un producentu Liamu Gedesu un amerikāņu dziesmu autori Keitu Nortropu.

Jau vēstīts, ka iepriekšējais Latvijas pārstāvis, kurš iekļuva Eirovīzijas finālā, bija Justs Sirmais 2016. gadā. Viņš ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu "Heartbeat" ierindojās 15. vietā.

Eirovīzijas rīkotāja ir Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti