Viena no visizplatītākajām sēnēm ir bērzu beka, ir arī raibā purva bērzu beka, melnā bērzu beka. Atšķirībā no baravikas, viņām ir melnas zvīņas uz kātiņa, protams, tā ir arī tievāka nekā baravika.
Arī ēdama sēne, var uzreiz cept un nav jāvāra, var, protams, arī vārīt un pēc tam marinēt, var arī kaltēt.
Tās jau reizēm pat maija beigās aug, gan visu vasaru, gan visu rudeni. Šī ir maza un skaista sēne, jo ir īstais laiks, kad viņu savākt, jo tad, kad bērzu bekas kļūst ļoti lielas, tad tas stobriņu slānis kļūst ļoti biezs zem cepurītes un pašai cepurītei mīkstums kļūst ļoti plāns, un tad no sēnes nav īsti vairs ko ēst," klāsta Dāniele.