Kultūra / Māksla
Kolaboratīva autorība. Sāksies performances mākslas festivāls «Starptelpa»
Kolaboratīva autorība. Sāksies performances mākslas festivāls «Starptelpa»
No 13. līdz 18. jūnijam Rīgā gaidāms starptautiskais performances mākslas festivāls "Starptelpa", kura tēma un galvenais vadmotīvs šogad būs "Kolaboratīva autorība" – sadarbība starp mākslinieku un skatītāju, pārkāpjot šķietami slēgtās mākslas radītāja un vērotāja robežas. "Cilvēki, kas nāk uz performanču festivālu, viņi jau zina, uz ko nāk, un ir gatavi iekļauties, sadarboties un piedzīvot šo zināmā mērā mistēriju," Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo" stāsta festivāla pārstāve Gundega Evelone.
Skatītāja viedoklis ir motivējošs, bet ne ietekmējošs. Saruna ar māksliniekiem Normundu Brasliņu un...
Skatītāja viedoklis ir motivējošs, bet ne ietekmējošs. Saruna ar māksliniekiem Normundu Brasliņu un Guntaru Sietiņu
"Ja es rēķinātos ar skatītāju aspektu, tad es varbūt mētātos meklējumos, bet mani meklējumi balstās uz iekšējo nepieciešamību, līdz ar to mana attieksme pret glezniecību nav mainījusies kopš 80. gadu sākuma, neskatoties uz to, ka ļoti daudz kas ir mainījies mākslas pasaulē. Mani tas kaut kā neietekmē, es palieku pie sevis un reizēm jūtos kā balts zvirbulis, bet labāk būt baltam zvirbulim nekā melnam," Latvijas Radio 3 "Klasika" raidījumā "Mākslas vingrošana" spriež gleznotājs Normunds Brasliņš.
Liepājas Karostu pārņem māksla. Darbu sāk ūdens torņa mākslinieku rezidence
Liepājas Karostu pārņem māksla. Darbu sāk ūdens torņa mākslinieku rezidence
Karostu šonedēļ ir pārņēmuši māksla. Savu darbību ir uzsākusi Karostas ūdens torņa mākslinieku rezidence, kur visas vasaras garumā atvērtajās darbnīcās strādās Latvijas mākslinieki. Savukārt dažādās vietās šajā nedēļas nogalē turpināsies Karostas festivāls, kas šogad uzrunā ar saukli – Mākslas ir tik daudz, kā nekad!
No melnbaltā miniatūras līdz košam lielformātam. Atklās starptautisko grafikas festivālu «Printmakin...
No melnbaltā miniatūras līdz košam lielformātam. Atklās starptautisko grafikas festivālu «Printmaking IN» 
Izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" sestdien, 10. jūnijā, atklās starptautisko grafikas festivālu "Printmaking IN". Tas ir festivāls, kurš aizsākās 1998. gadā Igaunijā, bet kopš 2016. gada norisinās arī Latvijā, lai parādītu grafikas aktualitātes, vienlaikus atspoguļojot sabiedrībā aktuālas tēmas. Šogad tā ir – pārmaiņas. Turklāt par tām, izmantojot atšķirīgas grafikas tehnikas, reflektēs dažādu paaudžu Baltijas mākslinieki.
Scenogrāfu olimpiskās spēles. Latvija piedalās Prāgas kvadriennālē
Scenogrāfu olimpiskās spēles. Latvija piedalās Prāgas kvadriennālē
Prāgas kvadriennāle ir scenogrāfu olimpiskās spēles, atzīst teātra telpas profesionāļi. 7. jūnijā Čehijas galvaspilsētā atklāta 15. Prāgas Scenogrāfijas un teātra telpas kvadriennāle, kas ilgs līdz 18. jūnijam. Latvija Prāgas Scenogrāfijas kvadriennālē piedalās ar divām izstādēm: "Ceļā", ko radīs skatuves mākslinieču kolektīvs "Grāfienes", kuratore Gundega Laiviņa, un scenogrāfijas studentu ekspozīcija "Jaunā pasaule", to veido Latvijas Mākslas akadēmijas scenogrāfijas nodaļas studenti kopā ar pasniedzējiem. Ekspozīcija ir veltījums profesoram Andrim Freibergam.
Nodevīgā krāsas smarža un pazudis maigums. Vasaras sezona Marka Rotko mākslas centrā
Nodevīgā krāsas smarža un pazudis maigums. Vasaras sezona Marka Rotko mākslas centrā
Šī vasaras sezona šogad Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā iezīmējas ar spēcīgiem klasiskiem projektiem un laikmetīgās mākslas izpausmēm, daudzus no kuriem piepilda kara tēma. Rotko mākslas centrā skatāmi gan Daugavpilī dzimušā Rotko laikabiedra un gulagu piedzīvojušā Solomona Geršova, gan pērn mūžībā aizgājušā poļu modernisma klasiķa Stefana Gerovska darbi. Turpat aplūkojamas septiņu ukraiņu mākslinieku izpausmes izstādē "Kā es nonācu bumbu patvertnē", britu mākslinieces Džeinas Bastinas Daugavpilī tapusī darbu kopa  "Vārdu krāsa" un, kā spilgts akcents visā, Latvijas leģendārās mākslinieku grupas "Maigās svārstības" pirms 30 gadiem un mūsdienās tapušie darbi izstādē, kuras nosaukumā no "Maigajām svārstībām" atlicis vien vārds "Svārstības".

Vairāk

Svarīgākais šobrīd