Kultūra / Māksla
Zūdošās atmiņas un izgaistošās ainavas fotoizstādē «Vieta, kas eksistē un neeksistē vienlaikus»
(pap...
Zūdošās atmiņas un izgaistošās ainavas fotoizstādē «Vieta, kas eksistē un neeksistē vienlaikus» (papildināts)
Radošs tandēms darbā un dzīvē, fotogrāfu pāris, bet katrs šajā profesijā dara kaut ko pilnīgi citu. Armands Andže fotografē 19. gadsimta tehnoloģijā, uz stikla platēm. Savukārt Līga Vēliņa fotogrāfiju apstrādei izmanto vismodernākās 21. gadsimta metodes, 3D skenēšanu. Ceturtdien, 3. augustā, Latvijas Fotogrāfijas muzejā atklās viņu kopizstādi "Vieta, kas eksistē un neeksistē vienlaikus" un arī Armanda Andžes instalāciju "29 ainavas".
Venēcijas mākslas biennālē Latviju nākamgad pārstāvēs Amanda Ziemele
Venēcijas mākslas biennālē Latviju nākamgad pārstāvēs Amanda Ziemele
Kultūras ministrijas (KM) rīkotajā atklātajā konkursā par Latvijas ekspozīcijas koncepciju un īstenošanu 2024. gadā gaidāmajā Venēcijas biennāles 60. starptautiskajā mākslas izstādē sešu pieteikumu vidū žūrija par atbilstošāko ir izraudzījusies mākslinieces Amandas Ziemeles darba "Ak, diena, ak, nakts, tas ir tik brīnišķīgi dīvaini, un tāpēc kā svešinieks sveicini to"* metu, informēja ministrijā.
No Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja līdz «Rīgas biržai» – atklāta tekstilmākslas triennāles «Ka...
No Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja līdz «Rīgas biržai» – atklāta tekstilmākslas triennāles «Karogu iela»
Rīgas drosmes un prieka vasaras programmā tapusi 7. Rīgas Starptautiskās tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāle "Karogu iela", kas veido simbolisku tiltu starp abām izstādes norises vietām – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju un mākslas muzeju "Rīgas biržu".  Scenogrāfa Reiņa Suhanova vides instalācija rīdziniekus un pilsētas viesus ikdienas gaitās aicina aizdomāties par izstādes devīzi – "Kurp ejam?".
Iznirt no jūras. Elizabetes Balčus izstāde «Aquis Lucidus» galerijā «Alma»
Iznirt no jūras. Elizabetes Balčus izstāde «Aquis Lucidus» galerijā «Alma»
Ar koncertperformanci galerijā "Alma" atklāta Elizabetes Balčus izstāde "Aquis Lucidus". Māksliniece rada starptelpu, kāda veidojas, atrodoties starp mūziku un performanci, un risina akvārija tēmu. Elizabete Balčus ir performanču māksliniece un mūziķe, kura savās uzstāšanās pārvēršas par mākslas objektu. To pamanījusi galerijas "Alma" vadītāja Astrīda Riņķe, un sadarbībā ar citiem māksliniekiem, arī ar Kristiānu Dimiteri, tapusi izstāde.
Laikmetīgās mākslas festivāls «Survival Kit» notiks Vidzemes tirgū
Laikmetīgās mākslas festivāls «Survival Kit» notiks Vidzemes tirgū
Laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit" šogad no 7. septembra līdz 8. oktobrim notiks pašā Rīgas centrā – Vidzemes tirgū. Festivāla laikā notiks divas izstādes – festivāla centrālā izstāde "Attāluma draudzības" Ingas Lāces un Alīsijas Nokas mākslinieciskajā vadībā, kā arī iedvesmojošā projekta "Mākslinieks ir klātesošs" noslēguma izstāde, kurā izstādīs darbus, ko septiņi Latvijas mākslinieki radījuši kopā ar skolēniem no visas Latvijas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd