Dzīve & Stils / Pilsētvide
Tallinā darbu sācis Ziemassvētku tirdziņš
Tallinā darbu sācis Ziemassvētku tirdziņš
Igaunijas galvaspilsētas Tallinas Rātslaukumā darbu sācis tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš. Tā atklāšanas pasākuma viesi atzīmēja Pirmo adventi ar sveces iedegšanu.
Ludzas vēsturiskajā centrā iedzīvotāji uzlikuši nepiemērotus metāla žogus; sodīt pagaidām nesteidz
Ludzas vēsturiskajā centrā iedzīvotāji uzlikuši nepiemērotus metāla žogus; sodīt pagaidām nesteidz
Ludzas vēsturiskais centrs ar šaurām ieliņām, koka un ķieģeļu vienstāvu un divstāvu namiem ir valsts aizsargājams valsts nozīmes pilsētbūvniecības piemineklis. Tāpēc noteiktas paaugstinātas prasības, kas jāievēro māju īpašniekiem, veicot būvniecības darbus. Diemžēl ne visi to ievēro. Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde ir pievērsusi uzmanību vēsturiskajā centrā esošajiem žogiem, no kuriem daļa uzlikti neatbilstoši, tādēļ nepieciešams tos mainīt.
Novērošanas kameras palīdz atrast piegružotājus; sods līdz 1000 eiro
Novērošanas kameras palīdz atrast piegružotājus; sods līdz 1000 eiro
Vairāki rīdzinieki satraukušies par nelegālu atkritumu izgāztuvju veidošanos dažādās Rīgas vietās, piemēram, "Rīgas ūdens" teritorijā Bauskas ielā un Jaunpils ielā. Tikmēr pašvaldības policijas pārstāvis Latvijas Televīzijas raidījumam "4. studija" atgādināja, ka sods par nelikumīgu atkritumu izgāšanu privātpersonai var sasniegt pat 1000 eiro.
Dažviet Ludzā žogi neatbilst prasībām
Dažviet Ludzā žogi neatbilst prasībām
Tuvākajā laikā vairāk nekā 50 ludzānieši saņems brīdinājuma vēstules par to, ka žogs viņu īpašumā nav saskaņots ar Nacionālo kultūras mantojuma pārvaldi (NKMP) un neatbilst normatīvajiem aktiem. Šāda situācija radusies, jo viņiem visiem īpašumi atrodas Ludzas vēsturiskā centra, kas ir aizsargājams valsts nozīmes pilsētbūvniecības piemineklis, un tā aizsardzības zonā, un būvniecībai šajā teritorijā ir stingrākas prasības.
Rīgā šoruden izveidotas desmit pilsētas pļavas ar savvaļas augiem
(papildināts)
Rīgā šoruden izveidotas desmit pilsētas pļavas ar savvaļas augiem (papildināts)
Ar savvaļas pļavas ierīkošanu Rīgā, pie Akmens tilta, noslēgusies pilsētas pļavu talku sērija. Šoruden galvaspilsētā izveidotas desmit jaunas pilsētas pļavas, tai skaitā Ķengaraga promenādē, Čiekurkalnā, Dreiliņkalna pakājē, zālājā Kurzemes prospektā pie Imantas tirgus un citviet. Vairumu savvaļas augu sēklu ievākuši seniori.
Ogrē atklāj vides objektu «Ukrainas vainags»
Ogrē atklāj vides objektu «Ukrainas vainags»
Pie Ogres rajona slimnīcas trešdien, 2. novembrī, atklāts Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu veidots vides objekts "Ukrainas vainags", kas ataino cilvēku ciešanas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Kā atklāšanas pasākumā atzina Ukrainas vēstnieks Latvijā, objekts apliecina Ogres novada un visas Latvijas dziļu cieņu un atbalstu Ukrainai.
Pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas iestāda Glika ozolu
Pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas iestāda Glika ozolu
Svinot reformācijas piecsimtgadi Latvijā un Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) simto gadskārtu, pirmdien pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) iestādīts simbolisks ozols. Šis ir viens no 300 šogad iestādītajiem Glika ozoliem. Koka stādiņš izaudzēts no Ernsta Glika pirms 300 gadiem stādīto ozolu zīlēm.
Skolēni no Rēzeknes meklē risinājumus klimatneitrālākai pilsētvidei
Skolēni no Rēzeknes meklē risinājumus klimatneitrālākai pilsētvidei
Dzimtā pilsēta nav īsti klimatneitrāla, – to Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas skolnieces secinājušas pēc dalības Gētes institūta starptautiskā projektā "Klimatneitrāla pilsēta". Pirms tam par klimata ietekmi uz vidi skolnieces nav īsti aizdomājušās, bet nu projekta ietvaros piedāvā savus risinājumus zaļākai dzīvei pilsētā. Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas skolēni pērn pilotprojektā atzīti par labākajiem. 
Būvdarbu dēļ pagaidām 1. tramvajs neiebrauc Centrāltirgus zonā; pasažierus aicina pārplānot maršrutu...
Būvdarbu dēļ pagaidām 1. tramvajs neiebrauc Centrāltirgus zonā; pasažierus aicina pārplānot maršrutus
"Rail Baltica" darbi ietekmē visas pilsētas darbību, rada daudz neērtību ikdienā, arī sabiedriskā transporta kustības maršrutu maiņu. Lai mazinātu satiksmes intensitāti tirgus zonā, 1. tramvajs pagaidām novirzīts no iebraukšanas Centrāltirgū. Nav zināmi konkrēti termiņi, kad 1. tramvaja satiksme caur Centrāltirgus zonu varētu tikt atjaunota, zināms, ka būvniecības darbi šajā zonā notiks līdz 2023. gada beigām.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd