Dzīve & Stils / Pilsētvide
Zolitūdes traģēdijas piemiņas vietas metu konkursā uzvar atceres dārza iecere
Zolitūdes traģēdijas piemiņas vietas metu konkursā uzvar atceres dārza iecere
Noslēdzoties Pilsētas attīstības departamenta izsludinātajam Zolitūdes traģēdijas piemiņas vietas metu konkursam, par labāko atzīts vairāku uzņēmumu kopīgi pieteiktais Zolitūdes atceres dārzs, – vieta, kur cietušie un upuru tuvinieki varēs netraucēti pieminēt notikušo, bet pārējiem iedzīvotājiem tā būs mierīgas atpūtas vieta, vienlaikus sniedzot būtiskāko informāciju par notikušo, informēja Rīgas domē.
Pamesti kapu krusti atrodami vienuviet Ģipkas Dvēseļu dārzā
Pamesti kapu krusti atrodami vienuviet Ģipkas Dvēseļu dārzā
Ziemeļkurzemes piekrastē pie Ģipkas baznīcas ir izveidots Dvēseļu dārzs, kurā celti godā līdz šim mežā pamesti un apgāzušies krusti, pastāstīja "TV 9 pakalni". Dvēseļu dārzs veidots kā neliela taka, lai tās apmeklētāji varētu klusumā padomāt par mūžīgām vērtībām – dzīvību un nāvi. Dārza iekārtošanas darbi turpināsies, lai pavasarī krustus ieskautu krāsainu krokusu pļava.
Rīgas zoodārzu iecer pārveidot par mūsdienīgu četru sezonu bioparku
Rīgas zoodārzu iecer pārveidot par mūsdienīgu četru sezonu bioparku
Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs izstrādājis attīstības vīziju, kas paredz Zooloģiskā dārza pārveidi par mūsdienīgu četru sezonu bioparku. Nākamajos 12 gados tiks mainīts Zoodārza izskats – veidojot piedzīvojumu takas apmeklētājiem un jauktās dzīvnieku ekspozīcijas.
Kultūras piemineklis, bet draud sabrukt – nespēj izlemt par avārijas stāvoklī esošas Rīgas ēkas nāko...
Kultūras piemineklis, bet draud sabrukt – nespēj izlemt par avārijas stāvoklī esošas Rīgas ēkas nākotni
Jau vairākus gadus ēka Rīgā, Pētersalas ielā 5, ir iekļauta vidi degradējošo objektu sarakstā, un laika gaitā celtnes stāvoklis ir pasliktinājis tiktāl, ka šobrīd, lai neapdraudētu cilvēku drošību, uz nenoteiktu laiku ir slēgta transportlīdzekļu satiksme Pētersalas ielas posmā. Tomēr, ņemot vērā, ka celtne ir vietējās nozīmes kultūras piemineklis, to nojaukt nedrīkst, līdz ar to iesaistītās puses vēl nespēj vienoties un izlemt par ēkas nākotni, tādējādi atstājot neziņā arī apkārtējos. 
Ekspluatācijā nodod Bolderājas pretplūdu aizsargbūvi pie Buļļupes
Ekspluatācijā nodod Bolderājas pretplūdu aizsargbūvi pie Buļļupes
Jūlija beigās ekspluatācijā nodota Bolderājas pretplūdu aizsargbūve, kas turpmāk pasargās Bolderājas iedzīvotājus no vēja izraisīta Buļļupes ūdens līmeņa kāpuma radītajām sekām. Jaunais aizsargdambis atrodas Buļļupes labajā krastā Lielās ielas posmā no Grants ielas līdz Kapteiņu ielai un ir 1,9 kilometrus garš un 2,5 metru augsts, informēja Rīgas domē.
Nomainīs nokaltušos kokus Čaka ielā 
Nomainīs nokaltušos kokus Čaka ielā 
Daži Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, labiekārtošanas projekta ietvaros iestādītie koki nokaltuši, un tos plānots aizstāt ar jauniem. Koku stādītāji stāsta, ka saules pusē esošās lapotnes nav izturējušas svelmi. Kopumā projektu, kurā līdztekus kokiem plānotas arī puķu kastes, atkritumu tvertnes un velo novietnes, plānots pabeigt līdz augusta beigām.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd