Ziņas
Latvijas privātā sektora konkurētspēja: rūpniecība – ekonomikas dzinējspēks, bet izaicinājumi ar pro...
Latvijas privātā sektora konkurētspēja: rūpniecība – ekonomikas dzinējspēks, bet izaicinājumi ar produktivitāti
Privātā sektora konkurētspēja lielā mērā ir tas, kas nosaka valsts labklājības līmeni. Uzņēmumi ražo preces un sniedz pakalpojumus, no kā tie pelna ienākumus, kas savukārt tiek izmantoti, lai maksātu algas un nodokļus. Citiem vārdiem sakot, cilvēki pelna sev iztiku un valsts saņem nodokļu maksājumus, kurus pēc tam pārdala dažādām publiskā sektora prioritātēm ar mērķi celt kopējo valsts labklājību. Šobrīd statistika un dažādu pētījumu rezultāti norāda uz to, ka privātais sektors saskaras ar darbaspēka pieejamības trūkumu, kas rezultējas ar to, ka darbaspēka izmaksu pieaugums ir straujāks par produktivitātes kāpumu jeb sarūk privātā sektora konkurētspēja.
Slovākijas politologs: Atentāts pret Fico var padziļināt sabiedrības šķelšanos
Slovākijas politologs: Atentāts pret Fico var padziļināt sabiedrības šķelšanos
Trešdien notikušais uzbrukums Slovākijas premjeram Robertam Fico ir šokējošs, jo mūsdienu Slovākijas vēsturē nekas tāds nav piedzīvots, LTV raidījumam "Pasaules panorāma" atzina Slovākijas Zinātņu akadēmijas Politikas zinātnes institūta direktors Jurajs Marušiaks. Viņš brīdina, ka tas var novest pie vēl lielākas polarizācijas un sašķeltības sabiedrībā.
FOTO. Prezidents Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku
FOTO. Prezidents Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien, 16. maijā, privātā audiencē tikās ar Romas katoļu baznīcas pāvestu Francisku, informēja Valsts prezidenta kancelejā. Vizītes laikā Rinkēvičs tikās arī ar Svētā Krēsla Valsts sekretāru kardinālu Pjetro Parolinu un pārrunāja Latvijas un katoliskās baznīcas sadarbību.
Tbilisi mērs peļ Eiropas ministrus par piedalīšanos mītiņā
Tbilisi mērs peļ Eiropas ministrus par piedalīšanos mītiņā
Gruzijas galvaspilsētas Tbilisi mērs, valdošās partijas "Gruzijas sapnis" politiķis Kaha Kaladze paudis neapmierinātību ar to, ka Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministri trešdien ieradušies pie protestētājiem, kas galvaspilsētā bija sapulcējušies pie parlamenta ēkas, vēsta telekanāls "Mtavari".
Vēlreiz aiztur par spiegošanu Krievijas labā apsūdzēto taksistu
Vēlreiz aiztur par spiegošanu Krievijas labā apsūdzēto taksistu
Valsts drošības dienests (VDD) aizturējis divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijas specdienestiem, informēja dienestā. Viena no personām jau iepriekš ir apsūdzēta par spiegošanu Krievijas labā – taksists Sergejs Sidorovs, kurš nodevis ziņas tā saucamajiem "Baltijas antifašistiem".
Slovākijas premjerministra veselības stāvoklis pēc atentāta stabils, taču ļoti smags
Slovākijas premjerministra veselības stāvoklis pēc atentāta stabils, taču ļoti smags
Atentāta mēģinājumā ievainotā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselības stāvoklis ir stabilizējies, taču tas joprojām ir ļoti smags, paziņojuši ārsti. Fico tika sašauts trešdienas pēcpusdienā pēc valdības sēdes Handlovas pilsētā Slovākijas centrālajā daļā. Policija ir aizturējusi iespējamo uzbrucēju, taču pagaidām nav skaidri viņa rīcības motīvi. Valdošās partijas uzbrukumā premjeram vaino opozīciju un medijus.
Krievija izsludina meklēšanā bijušo Latvijas ekonomikas ministru un citas Baltijas valstu amatperson...
Krievija izsludina meklēšanā bijušo Latvijas ekonomikas ministru un citas Baltijas valstu amatpersonas
Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi meklēšanā Saeimas deputātu un kādreizējo Latvijas ekonomikas ministru  Jāni Vitenbergu (NA), Igaunijas bijušo Policijas un robežsardzes departamenta ģenerāldirektoru Elmāru Vaheru un kādreizējo ārlietu ministru Urmasu Reinsalu, kā arī vairākas citas esošās un bijušās amatpersonas no Baltijas valstīm un Polijas.
Tur tālumā lemj par dzīvi arī Latvijā. Kas man no Eiroparlamenta lēmumiem?
Tur tālumā lemj par dzīvi arī Latvijā. Kas man no Eiroparlamenta lēmumiem?
Eiropas Parlaments (EP) ir vienīgā Eiropas Savienības (ES) tieši vēlētā institūcija, kas pieņem tiesību aktus, kuri ietekmē ikviena ES iedzīvotāja dzīvi un skar vairuma cilvēku prioritātes. 2024. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām tuvojoties, portāls LSM.lv sāk rakstu sēriju "Kas man no tā?", kurā skaidros, kā Eiropas Parlaments pieņem lēmumus un kā lēmumi dažādās jomās ietekmē iedzīvotāju ikdienu. 
Savulaik atbalstīto ieceri par nodokļa atlaidi daudzbērnu ģimeņu lielajiem auto vairs negrasās ievie...
Savulaik atbalstīto ieceri par nodokļa atlaidi daudzbērnu ģimeņu lielajiem auto vairs negrasās ieviest
Daudzbērnu ģimenēm bieži vien, iegādājoties auto, ļoti svarīgs ir sēdvietu skaits, un šādām ģimenēm nereti ir nepieciešami septiņvietīgi auto, taču visbiežāk lētākie šādi auto ir ar lielāku motora tilpumu un attiecīgi – lielu ikgadējo auto nodokli. Pirms aptuveni 5 gadiem Saeimas konceptuāli atbalstīta iecere piemērot ģimenēm atlaidi šādiem auto ir pazudusi no darba kārtības un tagad atbildīgā ministrija piedāvā iegādāties dārgos elektroauto ar atbalstu vai pāriet uz velosipēdiem un elektriskajiem skrejriteņiem.
Uz autoceļa Alūksne–Ape sāk būvdarbus divos posmos
Uz autoceļa Alūksne–Ape sāk būvdarbus divos posmos
Uz reģionālā autoceļa Alūksne–Ape (P39) Alūksnes novadā sākti būvdarbi, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC). Posmu no Alsviķiem līdz Sapnīšiem (7,92.–11,36. km) pārbūvēs, bet nākamajā posmā līdz Galdusila ceļam (11,36.–14,99. km) atjaunos segumu. Pārbūves posmā darbi plānoti līdz 2025. gada rudenim, bet seguma atjaunošanu pabeigs šogad jūlija vidū.
Saeimas deputāts Burovs nākamgad kandidēs pašvaldību vēlēšanās
Saeimas deputāts Burovs nākamgad kandidēs pašvaldību vēlēšanās
Pie frakcijām nepiederošais Saeimas deputāts, partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) priekšsēdētājs Oļegs Burovs startēs nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, kandidējot uz vietu Rīgas domē, deputāts apstiprināja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma".

Vairāk

Svarīgākais šobrīd