Ziņas
Ušakova-Amerika laiku Rīgas domes struktūru «politkonsultantu» krimināllietās lēna virzība
Ušakova-Amerika laiku Rīgas domes struktūru «politkonsultantu» krimināllietās lēna virzība
Ilggadējais Rīgas domes vadītāju tandēms – Nils Ušakovs un Andris Ameriks – tūlīt būs nostrādājuši pilnu termiņu kā Eiropas Parlamenta deputāti. Taču joprojām līdz galam nav nonācis neviens no vairākiem kriminālprocesiem, kas tika sākti par dažādās Rīgas domes struktūrās un uzņēmumos, iespējams, fiktīvi nodarbinātajiem, no kuriem vairāki bija saistīti ar partijām "Saskaņa", "Gods kalpot Rīgai" (GKR) vai arī personīgi ar to līderiem Ušakovu un Ameriku. Latvijas Televīzijas raidījums "de facto" vēstīja, ka tiesā nonākušo lietu skatīšana regulāri tiek atcelta, savukārt policijā jau piecus gadus bez redzama progresa izmeklē "Rīgas satiksmes" konsultantu un citu kapitālsabiedrību darbinieku lietas.
Pret atstādināto JVLMA docētāju sniedz jaunas liecības par mobingu
Pret atstādināto JVLMA docētāju sniedz jaunas liecības par mobingu
Tiesībsargs, Valsts policija un Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas (JVLMA) padome marta pēdējās dienās saņēmusi vēl vienu iesniegumu ar aicinājumu vērtēt šobrīd atstādinātā docētāja Māra Kupča atbilstību amatiem. Iesniegumu personīgi parakstījuši 28 esošie un bijušie akadēmijas studenti un mācībspēki, un tam pievienotas arī 11 konkrētas parakstītas liecības par pieredzēto, sadarbībā ar šo docētāju, ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".
Okupācijas muzeja dedzināšanas iespējamo organizētāju likumsargi atrod cietumā
Okupācijas muzeja dedzināšanas iespējamo organizētāju likumsargi atrod cietumā
Lieta par degmaisījuma iemešanu Latvijas Okupācijas muzejā izmeklētājus aizvedusi līdz Daugavgrīvas cietumam Daugavpilī. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "De facto" vēstīja, ka uzbrukums muzejam varētu būt organizēts tieši no ieslodzījuma vietas. Tiek izmeklēta versija, ka tā bijusi Krievijas sarīkota diversija. Līdzīgi kā citos Krievijas interesēs veiktos kaitniecības un spiegošanas gadījumos, arī šajā lietā izpildītāji vervēti "Telegram" mobilajā lietotnē.
Ar Krievijas oligarhiem saistītai Rīgas rūpnīcai no Eiropas fondiem izmaksā vairāk nekā miljonu eiro
Ar Krievijas oligarhiem saistītai Rīgas rūpnīcai no Eiropas fondiem izmaksā vairāk nekā miljonu eiro
Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca (RER), aiz kuras stāv Vladimiram Putinam pietuvināti Krievijas oligarhi, no Eiropas fondu naudas saņēmusi 1,25 miljonus eiro. Pēdējā izmaksa veikta 2024. gada martā, un šos maksājumus atgūt vairs nebūs iespējams. Turklāt uzņēmums vēl pretendē arī uz finansējumu no Atveseļošanās fonda projekta, kurā iesaistīts pusgadu pēc kara sākuma, kad jau bija publiski iztirzātas arī tā īpašnieku saites ar Kremli, vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "de facto".
Vimbu godos «Lido zivis Kuldīgā» zinātkāros izglīto un izklaidē
Vimbu godos «Lido zivis Kuldīgā» zinātkāros izglīto un izklaidē
Kuldīga par vietu, kur zivis ķer gaisā, bija nodēvēta jau 18. gadsimtā. Mūsdienās gan vimbas, kuras nārsta ceļā lecot cenšas pārvarēt Ventas rumbu, ķert vairs nedrīkst, bet drīkst apbrīnot unikālo dabas parādību un baudīt tai par godu rīkotos svētkus. "Lido zivis Kuldīgā" notika jau 18. reizi. 
Lielbritānijas latvieši čakli talko no jauna atdzimušajos Straumēnos
Lielbritānijas latvieši čakli talko no jauna atdzimušajos Straumēnos
Trimdas latvieši pēckara gados Lielbritānijā pierādīja, ka apvienojoties ir iespējams izdarīt neiespējamo, un nu diasporas latvieši ir sasparojušies pierādīt, ka arī jaunākās paaudzes spēj to pašu. Šonedēļ no malu malām sabrauca talcinieki, lai latviešu centrā Straumēnos Lielajā divu dienu talkā ne tikai pļautu zāli un uzraktu dobes, bet apdarītu nopietnākus darbus, tādus kā muižas meža sakārtošana un telpu remonts.
Dullā igauņu blondīne. Saruna ar brīvprātīgo, kas Ukrainai gada laikā piesaistījusi teju 500 000 eir...
Dullā igauņu blondīne. Saruna ar brīvprātīgo, kas Ukrainai gada laikā piesaistījusi teju 500 000 eiro vērtu palīdzību
Ja igauniete Trīnu Perve būtu valsts, Ukrainai ziedoto līdzekļu apjomā viņa apsteigtu ne vienu vien pasaules valsti, jo gada laikā spējusi piesaistīt tuvu pusmiljonam eiro, lai palīdzētu Ukrainas armijas vienībām. Karš sagrieza kājām gaisā viņas dzīvi, pilnībā mainot viņu kā cilvēku. Sākusi, palīdzot Ukrainas bēgļiem Igaunijā, līdzekļu vākšanai viņa pievērsās vien pagājušā gada pavasarī. Šobrīd viņa ir jau savā ceturtajā braucienā uz piefrontes zonu Ukrainā. Līdzekļu vākšanas kampaņas Perve galvenokārt rīko sociālajā tīklā "X".
Eiropas dizaineri un arhitekti Briselē prezentē ilgtspējīgas idejas «Jaunā Eiropas Bauhaus» festivāl...
Eiropas dizaineri un arhitekti Briselē prezentē ilgtspējīgas idejas «Jaunā Eiropas Bauhaus» festivālā
Un valstis, kuras ir Eiropas Savienībā var dalīties arī idejās. Urbāno dārzu projekts Amsterdamā ir tas, kurš saņēma galveno balvu "Jaunā Eiropas Bauhaus" festivālā Briselē. Tā ir Eiropas Komisijas (EK) iniciatīva, kurā eksperti, iedzīvotāji, uzņēmumi, valsts un pašvaldību iestādes kopīgi meklē jaunu skatījumu uz ilgtspējīgu un zaļu dzīvesveidu. Tās ir inovatīvas idejas, kuru galvenais mērķis ir nevis aicināt nopelnīt, bet domāt, ko šīs idejas sniegs iedzīvotājiem. Starp šā gada finālistiem bija arī kāda Latvijas komanda.
Īpašā Pasaules ekonomikas foruma sanāksmē Saūda Arābijā spriež par karu Gazā
Īpašā Pasaules ekonomikas foruma sanāksmē Saūda Arābijā spriež par karu Gazā
Konflikts Gazā ir viens no centrālajiem tematiem svētdien un pirmdien Saūda Arābijā notiekošajā Pasaules ekonomikas foruma īpašajā sanāksmē. To apmeklē ASV, Eiropas un Tuvo Austrumu politiķi, tostarp palestīniešu amatpersonas, bet Izraēla šajā tikšanās reizē nebūs pārstāvēta. Līdz ar to oficiālie mēģinājumi panākt uguns pārtraukšanu starp Izraēlu un teroristisko grupējumu "Hamās" notiks citur.
Daugavpils portāls Chayka.lv veidos saturu arī latviski
Daugavpils portāls Chayka.lv veidos saturu arī latviski
Sestdien, 27. aprīlī, noslēdzās akcija "Mēs šeit", izskanot to cilvēku stāstiem, kas Latvijā ieradušies no Ukrainas, Baltkrievijas un Krievijas. Interviju un video sēriju ar Ziemeļvalstu Ministru padomes atbalstu realizēja arī ziņu portāls chayka.lv – neatkarīgs medijs Daugavpilī, kas vispirms sāka ar saturu krievu valodā, bet tagad pēc lasītāju lūguma piedāvās arī ziņas latviski.
Rīgas centra dzīvoklī vannas istabā jau vairāk nekā 10  gadus nav aukstā ūdens, par remontiem jāvien...
Rīgas centra dzīvoklī vannas istabā jau vairāk nekā 10 gadus nav aukstā ūdens, par remontiem jāvienojas visai mājai
Viena no cilvēka pamatvajadzībām ir ūdens. Bez tā cilvēks savā mājoklī nevar iztikt vairāk kā trīs četras dienas. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "4. studija" saņēma vēstuli no rīdzinieces Irēnas, kurai ūdens dzīvoklī ir, taču vannas istabā pieejams tikai karstais. Apsaimniekotājs – "Rīgas namu pārvaldnieks" norādīja, ka 70. gados būvētajā namā būtu jāmaina ūdens stāvvadi, taču lēmums par veicamajiem darbiem jāpieņem vismaz pusei no nama iedzīvotājiem.
Apē viss ir iespējams jeb ciemos pie caku un dzelžu meistariem Danas un Kristapa
Apē viss ir iespējams jeb ciemos pie caku un dzelžu meistariem Danas un Kristapa
Kā smej Kristaps Raipalis no Apes, viņš ar savu mīļoto sievieti Danu dzīvo katra džeka sapnī – vienā istabiņā darbnīcā, kas iekārtota bijušajā lopu fermā. Daudzi tam negrib ticēt. Toties viņam ir savs mūsdienīgs serviss, kurā ārstē auto vissmalkākās kaites, un kundes brauc pat no Rīgas un Igaunijas. Savukārt Dana rosās savā šūšanas salonā, kur pēc ielaušanās šūšanas pasaulē rada to, kas pašas sirdij tuvs.
Gruzijas pilsoņus aiztur aizdomās par retu grāmatu zādzībām Eiropas Savienībā
Gruzijas pilsoņus aiztur aizdomās par retu grāmatu zādzībām Eiropas Savienībā
Aizdomās par retu un ļoti vērtīgu grāmatu zagšanu no bibliotēkām Eiropas valstīs aizturēti vairāki Gruzijas pilsoņi. Uzskata, ka tā ir daļa no lielākas noziedznieku grupas, kas savulaik apzaga arī Latvijas Nacionālo bibliotēku. No bibliotēkām Eiropā galvenokārt zagti Aleksandra Puškina un Nikolaja Gogoļa darbu izdevumi, kas pēc tam pārdoti Krievijā rīkotās izsolēs.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd