Iepriekš raidījumam, kurā noskaidrojās, ka smalkākajos Rīgas restorānos darbinieku oficiālās algas ne tuvu nav elitāras, ar Sirmo sazināties neizdevās.
Viņš bija Kolumbijā, bet nu ir atgriezies, tāpēc žurnālisti viņam jautā – vai viņš var galvot, ka viņa restorānos neviens darbinieks aplokšņu algu nesaņem.
"Zinat, šito te jautājumu... Un vispār uz šiem jautājumiem jūs visu laiku braucat mums virsū. Mēs jūtamies, it kā mēs būtu zagļi, mēs neviens nezogam. Mums nav ne ofšoru, ne lielas bagātas mašīnas, ne īpašumi nekādi. Un mēs jūtamies, it kā mēs būtu kādi Latvijas valsts ienaidnieki. Un tā tas nav. Un šos apvainojumus ir baigi grūti pārgremot," saka Sirmais.
Kāpēc jūs uz tādu vienkāršu jautājumu nevarat atbildēt, kādas tad ir tās sociālās iemaksas vidēji uz vienu darbinieku? Kas ir pilnīgi normāls jautājums, ja mēs painteresējamies?
"Es varu atbildēt par gurķiem, tomātiem, ēdienu, restorāniem, bet es jau nenodarbojos ar biznesu šeit. Šeit ar biznesu nodarbojas citi cilvēki, kas mums uzņēmumā. Es nevaru pats personīgi atbildēt, cik mums ir sociālās iemaksas, cik mēs tērējam elektrībā vai citas lietas," atbild šefpavārs Mārtiņš Sirmais.