Vitenbergs atteicies kļūt par Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 11 mēnešiem.

Bijušais ekonomikas ministrs un esošais Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība (NA)) atteicis iespējai kļūt par Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentāro sekretāru, aģentūrai LETA apliecināja pats deputāts.

Viņš norādīja, ka iemesls atteikumam saistīts ar viņa vēlmi koncentrēties darbam Saeimā.

Tikmēr ekonomikas ministres Ilzes Indriksones (NA) birojā aģentūrai LETA pauda, ka diskusija par parlamentārā sekretāra amatu arvien ir atklāta.

KONTEKSTS:

ziņots, bijušo EM parlamentāro sekretāri Indriksoni par ekonomikas ministri Saeima iecēla pagājušajā nedēļā.

Maija vidū Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") vadītajā valdībā amatus zaudēja divi ministri – iekšlietu ministre Marija Golubeva ("Attīstībai/Par!") un ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Tas notika pēc tam, kad, reaģējot uz cilvēku pulcēšanos pie padomju pieminekļa Pārdaugavā 9. un 10. maijā, NA pieprasīja Golubevas demisiju, pretējā gadījumā draudot neturpināt darbu valdībā. Premjers atsaucās NA pieprasījumam, mudinot ministri atstāt amatu, un vienlaikus uzstāja uz viena NA ministra nomaiņu, norādot, ka pieprasījums bija ultimāta formā ar šantāžas piegaršu. Līdz ar ko valdības vadītājs 18. maijā parakstīja rīkojumu par ekonomikas ministra Vitenberga demisiju

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti