VID: Dati par nodokļu nomaksu veicinās domāšanu un ziņošanu par ēnu ekonomiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 1 mēneša.

Publiskojot datus par uzņēmēju nomaksātajiem nodokļiem, Valsts ieņēmumu dienests (VID) vēlas rosināt sabiedrību domāt un vērtēt uzņēmēju rīcību, un argumentēti ziņot par iespējamu izvairīšanos no nodokļu nomaksas, intervijā Latvijas Radio pauda VID vadītāja Ināra Pētersone. 

VID apkopotie dati ļaus cilvēkiem izvērtēt, vai reālā situācija uzņēmumā vai nozarē sakrīt ar oficiālajiem datiem.

Dokumenti

Dati par nodokļu nomaksu

Lejuplādēt

37.43 MB

 Pētersone stāstīja, ka VID aizvien biežāk  saņem informāciju no iedzīvotājiem par iespējamu nodokļu nemaksāšanu, aizvadītā gada laikā  saņemti vairāk nekā 5000 ziņojumu, turklāt iedzīvotāji ziņo detalizēti un šī informācija palīdz VID pārbaudēs.

Publiskojot datus par uzņēmumu nomaksātajiem nodokļiem, VID vēlas sašūpot sabiedrību, jo ēnu ekonomikas īpatsvars aizvien ir augsts.

Jau ziņots, ka VID turpmāk ik gadu aprīļa sākumā publiskos informāciju par uzņēmumu iepriekšējā gadā nomaksāto nodokļu apjomu, atsevišķi izdalot nodokļus, kuri tiek maksāti par uzņēmumu darbiniekiem.

VID publiskotā datu bāze turpmāk par praktiski visiem uzņēmumiem vienkārši aprēķināt, cik uzņēmums izlieto darbinieku atalgošanai un kāds ir vidējais oficiālais atalgojums uzņēmumā, un, iespējams, dažos gadījumos arī pieķert izvairīšanos no nodokļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti