Krievijas pilsone caur Latviju ilgākā laika periodā nelegāli izvedusi 3 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem un 5 mēnešiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde lūgusi Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret personu par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā Krievijas pilsone caur Latviju ilgākā laika periodā nelegāli izvedusi 3 miljonus eiro.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors, ģenerālis Kaspars Podiņš
00:00 / 01:08
Lejuplādēt

Pērn aprīlī VID amatpersonas lidostā "Rīga" veica reisa MaskavaRīga pasažieru un to bagāžas pārbaudi. Tās laikā tika nolemts pastiprināti pārbaudīt kādu 1976. gadā dzimušu Krievijas pilsoni.

Veicot padziļināto muitas pārbaudi, kurā tika iesaistīts arī muitas kinologs ar skaidras naudas meklēšanas darba suni, konstatēts, ka pasažieres bagāžā ir skaidra nauda vairāk nekā 240 tūkstoši ASV dolāru un 36 tūkstoši eiro.

Tomēr nodarījuma apjoms ir krietni lielāks. Persona Latviju kā naudas tranzīta valsti pamanījusies izmantot 19 reizes.

"Vairāku gadu garumā Latvijā ieveda vairāk nekā trīs miljonus eiro.

Sadarbojoties ar Krievijas tiesībaizsardzības iestādēm, mēs saņēmām arī informāciju, ka šī persona, kas ieveda naudu, ir saistīta ar Krievijas organizēto noziedzību, kas darbojās nelikumīgu azartspēļu jomā. Latvija pārsvarā tika izmantota kā tranzīta valsts. Šis ir viens tāds tiešām klasisks gadījums, kur persona, iesniedzot deklarāciju, jau 19 reizes ieved Latvijā naudu. Arī šajā pēdējā reizē, kad mēs personu aizturējām, tā norādīja, ka ir Krievijā pārdevusi dzīvokli par nedaudz vairāk kā 100 tūkstošiem eiro. Šādā veidā ar šo deklarāciju un šo pirkšanas-pārdošanas līgumu persona ir braukusi 19 reizes. Tad 19. reizē mēs viņu sagaidījām un noķērām. Nauda tika izņemta un to konfiscēs. Pēc tam naudu ieskaitīs valsts budžetā," pastāstīja VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors, ģenerālis Kaspars Podiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti