Konkurences uzraugi šogad izmeklēs smagākos pārkāpumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 4 mēnešiem.

Konkurences padome arī šogad fokusēsies uz smagākajiem konkurences tiesību pārkāpumiem - karteļu veidošanu un ļaunprātīgu dominējošā stāvokļa izmantošanu, tā trešdien pastāstīja Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Viņa uzsvēra, ka konkurences uzraugu pastiprinātas uzmanības lokā būs vairākas nozares, kurām ir liela ietekme uz patērētājiem. Aktīvāk tiks pētīts informācijas tehnoloģiju tirgus un tirdzniecība internetā. Saistībā ar liberalizāciju lielāka uzmanība būs jāpievērš enerģētikas tirgum, tāpat arī bankām, apdrošinātājiem un pārtikas ražotājiem. Bez uzmanības nepaliks arī telekomunikācijas un televīzijas.

Aizliegtas vienošanās par cenām tradicionāli notiek valsts un pašvaldību iepirkumos. Tās atklāt kļūst arvien grūtāk, tādēļ padomei vairāk jāsadarbojas ar vietējiem un arī ārvalstu likumsargiem.

Padomes priekšsēdētāja atgādināja, ka sodi par smagākajiem pārkāpumiem ir un būs bargi.

Pērn padome sodījusi 39 uzņēmumus, liekot tiem soda naudā samaksāt kopumā vairāk nekā 3,7-ņus miljonus latu. Tas domāts arī, lai citiem uzņēmumiem signalizētu, ka šādi nodarījumi nav pieļaujami. Vienlaikus padomes vadītāja sola izmantot iespēju uzņēmumus brīdināt un izglītot.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti