Jaunsleinis: LPS kompromisi ar valdību vēl nav atrasti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 5 mēnešiem.

Vienošanās ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) par 2015. gada valsts budžetu piektdien pēcpusdienā plānotajā paplašinātajā valdības komitejas sēdē vēl netiks panākta. Šādu viedokli pirms sēdes Latvijas Radio pauda savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis. Viņš norāda, ka lielākās domstarpības vēl arvien ir par iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārdali.

„Notikuši divi sarunu cikli ar Finanšu ministriju, kas pārstāv valdību. Bet ir vairāki gan nozaru neatrisināti jautājumi, gan pamatjautājums par iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārdali, kam pagaidām nav risinājuma. Nākamajā nedēļā ir domes sēde, kas pieņems gala lēmumu, bet ceru, ka, ņemot vērā domes sēdē un šodien runāto, tiks kompromisi atrasti,” sacīja Jaunsleinis.

Valdības un Latvijas Pašvaldību savienības 2015.gada vienošanās un domstarpību protokolā, par kuru runās paplašinātajā Ministru kabineta komitejas sēdē, ir vairāk nekā 20 jautājumi, un pagaidām vienošanās panākta tikai par dažiem no tiem. Vienprātības joprojām nav arī par mērķdotācijām pašvaldību autoceļiem un ielām, kā arī finansējumu pašvaldību profesionālo izglītības iestāžu programmām. Pašvaldības nav mierā, ka tām atkal uzlikti jauni pienākumi, neparedzot tam finansējumu no valsts budžeta. Valdība ar Latvijas Pašvaldību savienību pēdējos gados regulāri nespēj rast kompromisus, jo abām pusēm ir pretējs viedoklis. Pagājušajā gadā pēc karstām diskusijām savienība izvēlējās neparakstīt domstarpību un vienošanās protokolu, un tas neparakstīts tika iesniegts Saeimā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti