Iedzīvotājiem liela interese atgūt IIN par bērnu pulciņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem un 10 mēnešiem.

Interese par iespēju atgūt pārmaksāto iedzīvotāju ienākumu nodokli (IIN) no bērnu interešu pulciņiem ir liela, Latvijas Radio noskaidroja Valsts ieņēmumu dienestā (VID). Šogad tas iespējams pirmo reizi.

Dace Ķirse-Ķirša par IIN atgūšanu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Par vienu bērnu var atgūt nepilnus 50 eiro, bet, ja izdevumi par pulciņiem pārsniedz 215 eiro, tos pārnes uz nākamajiem pieciem gadiem. Pagaidām nav zināms, cik naudas kopumā izmaksāts par bērnu pulciņiem, jo tas iekļauts ar izglītību saistītajos izdevumos, skaidro Valsts Ieņēmumu dienesta pārstāve Dace Ķirse-Ķirša.

"Tādas precīzas uzskaites nav, bet ir atmaksāts kopumā ļoti daudz IIN. 71,5 miljoni eiro. Tātad, lai varētu atgūt pārmaksāto nodokli, pirmām kārtām ir jāiesniedz gada ienākumu deklarācija. Vienam vecākam ir jābūt IIN maksātājam, tad ir jāpārbauda, vai šie pulciņi ir reģistrēti izglītības iestāžu reģistrā, un maksājumu dokumentos ir jābūt norādītai precīzai norādei – par kuru bērnu, kādā pulciņā ir veikti šie maksājumi. Deklarāciju var iesniegt par 2016.gadu vēl trīs gadu laikā, tas nav tikai līdz šī gada beigām, bet atmaksu saņem atpakaļ trīs mēnešu laikā pēc deklarācijas iesniegšanas brīža," norāda Dace Ķirse-Ķirša.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti