ES enerģētiskās drošības stratēģija negūst EP atbalstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 11 mēnešiem.

Trešdien Eiropas Parlamenta (EP) vairākums neatbalstīja Eiropas Savienības (ES) enerģētiskās drošības stratēģijas ziņojumu, kas tostarp paredzēja vienotas enerģētisko resursu transporta infrastruktūras izveidi.

Dokuments paredzēja vienota gāzesvadu tīkla izveidošanu Eiropas Savienībā. Tajā bija plānots arī dažādot gāzes iepirkuma avotus, kā arī izpētīt iespēju veikt kopīgu šī enerģētiskā resursa iegādi.

ES enerģētiskās drošības stratēģijas ziņojums ir atbilde Krievijas agresijai Ukrainā un dabasgāzes piegāžu pārrāvumiem 2006. un 2009.gadā, paziņojumā medijiem norādīja EP deputāts Krišjānis Kariņš ("Vienotība"/ETP).

Kariņš arī norāda, ka EP kreisā flanga spēki, mēģinot kavēt šāda dokumenta pieņemšanu, pēdējā brīdī iestrādāja tajā vairākus priekšlikumus, aicinot aizliegt atsevišķu energoresursu izmantošanu, kas ir pretēji tā sākotnējam uzstādījumam – veicināt ES energodrošību.

Parlaments trešdienas ziņojumu neapstiprināja. Kariņš gan norāda, ka ES enerģētikas drošības stratēģija no EP darba kārtības nepazudīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti