AS «Pasažieru vilciens» vilcienu iepirkumā saņem četru pretendentu piedāvājumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem un 7 mēnešiem.

AS “Pasažieru vilciens” saņēmis elektrovilciena iepirkuma četru pretendentu tehniskos piedāvājumos un to vidū ir Spānijas kompānija “Patentes Talgo S.L”, Polijas uzņēmums “Stadler Polska Sp. z.o.o.”, Šveices kompānija “Stadler” un Čehijas uzņēmums “Škoda vagonka a.s.”.

Par to ziņo AS “Pasažieru vilciens”.

Tā valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns uzsvēris, ka tagad sāksies iesniegto piedāvājumu vērtēšana un pārrunas ar pretendentiem. Pēc tam uzņēmumiem būs jāiesniedz finanšu piedāvājumu un, pēc provizoriskām aplēsēm, līgums par jaunu elektrovilcienu piegādi varētu tikt noslēgts nākamgad.

Plānots, ka iepirkums AS “Pasažieru vilciens” iegādāsies 32 vilcienus, kas aizstās pašreiz kursējošos transporta līdzekļus.

Jau ziņots, ka valdība otrdien, 13.jūnijā, slēgtā sēdē nolēma, ka PV varēs turpināt jaunu elektrovilcienu iegādes procesu par spīti tam, ka vilcienu iegāde ietekmēs valsts budžeta deficītu.

Lai gan jaunos vilcienus par aptuveni 200 miljoniem eiro PV iepirks par uzņēmuma aizņemtajiem līdzekļiem, saistībām būs ietekme uz valsts budžetu. Tas nozīmē, ka turpmākajos gados vilcienu iepirkuma dēļ valdības tēriņu iespējas samazināsies par aptuveni 165 miljoniem eiro.

Plānots, ka pirmie jaunie vilcieni Latvijā varētu parādīties 2020. gadā.

Tāpat vēstīts, ka pirmais pasažieru vilcienu iepirkuma konkurss izsludināts jau 2009.gadā, bet pēdējais neveiksmīgais iepirkums noslēdzās 2013.gadā, kad bija paredzēts jaunos vilcienus iepirkt no Spānijas uzņēmuma "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A."(CAF), kas uzvarēja pirmajā jauno vilcienu iepirkuma konkursā. "Pasažieru vilciens" līgumu par jauno vilcienu ražošanu ar CAF neparakstīja, jo puses nespēja vienoties par tāda iegādes līguma parakstīšanu, kas atbilstu konkursa nolikumam un ļautu saņemt Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda finansējumu.

Rezultātā projektam pieejamais ES fondu finansējums tika novirzīts citiem projektiem un "Pasažieru vilciens" sludināja jaunu iepirkuma konkursu, kur apstiprināti pieci pretendenti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti