Dienas ziņas

RSU samazinās fakultāšu skaitu

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Bijušā "Liepājas metalurga" teritorijā attīsta jaunas ražotnes

Liepājā bijušā «Metalurga» teritorijā attīsta jaunas ražotnes

Bijušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" teritorijā atklāta jauna metālapstrādes rūpnīca. Metalurga teritoriju jau šogad paredzēts sākt pielāgot mūsdienu ražošanas prasībām, cerot, ka investori tur cels vēl vairākas jaunas ražotnes. Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) šim mērķim nupat piešķīrusi 10 miljonus eiro.

Liepājnieks Ingus Sudmalis sākotnēji hobija līmenī aizrāvies ar dažādu metāla detaļu cinkošanu. Atrodot sadarbības partneri Rīgā, nodibināts uzņēmums, kas 2022. gadā sāka nomāt 2000 kvadrātmetru lielas ražošanas telpas Liepājas biznesa centrā, taču tagad izaudzis līdz savai rūpnīcai – 3200 kvadrātmetru lielai ēkai bijušajā "Liepājas metalurga" teritorijā. 

"Šeit ir ļoti daudz metālapstrādes uzņēmumu, kas ir mūsu potenciālie un esošie klienti. Visas tās lietas, ko saražo Liepājas uzņēmumi, mēs to noklājam ar nepieciešamo – cinku vai citu materiālu, un viņu eksportē prom," stāstīja SIA "ICS Steel" valdes loceklis Uldis Klaperis.

Uzņēmumā šobrīd strādā 22 cilvēki, un viņu skaitu drīzumā plānots palielināt, jo pieprasījums pēc metālapstrādes aug. Jaunās rūpnīcas celtniecībā ieguldīti 2,5 miljoni eiro.

"Mums ir Eiropā lielākā elektropulēšanas līnija nerūsējošam tēraudam. Otra tāda ir tikai pāri okeānam – Amerikā. Esam inovatīvi izdomājuši tehnoloģiju, kā to paveikt, jo līdz šim to īsti nevarēja izdarīt," piebilda SIA "ICS Steel" ražošanas vadītājs Ingus Sudmalis.

"Tas ir tas, uz ko tiecamies, lai Liepājā saražotais produkts būtu sarežģīts, interesants, lai tur jāpieliek liels pašu resurss, produktus izstrādājot. Arī atalgojuma līmenis šādos uzņēmumos ir augstāks," norādīja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldnieks Uldis Hmieļevskis.

Liepājas SEZ pārvalde ir pārliecināta, ka nupat uzbūvētajai rūpnīcai drīz līdzās tiks celtas arī citas, jo CFLA nupat piešķīrusi 10 miljonus eiro bijušās rūpnīcas "Liepājas Metalurgs" teritorijas sakārtošanai. Par šo naudu mazākajā daļā no aptuveni 200 hektāru platības tiks izbūvētas jaunas ielas, elektrolīnijas, ūdensapgāde, tādējādi pielāgojot vidi mūsdienu uzņēmējdarbības un ražošanas vajadzībām. 

"Tur būs vajadzīgi nākamie soļi, bet, attīstoties ražotnēm, varbūt viņi iegādāsies šo teritoriju, un ar šo naudu mēs varēsim tālāk attīstīt arī nākamās teritorijas," teica Hmieļevskis.

Pirmās kārtas būvdarbus plānots sākt šogad un pabeigt līdz 2025. gada beigām. Līdz tam no "Metalurga" teritorijas arī jāizved tagad Turcijas investoriem "Liepāja Steel" piederošā elektrotēraudkausēšanas krāsns.

"Parakstījām jaunu telpu nomas līgumu, kurā konkrēti ierakstīts – telpu noma esošās krāsns uzturēšanai līdz tās demotāžai," sacīja Liepājas SEZ pārvaldnieks.

Īstenojot industriālā parka ieceri, šeit tiks piesaistītas privātās investīcijas vairāk nekā 275 miljonu eiro apmērā un izveidotas vismaz 1500 darbavietas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti