Ukrainā plāno palielināt banku peļņas nodokli līdz 50%

Ukrainas parlaments Augstākā Rada plāno palielināt banku peļņas nodokli līdz 50%. Paredzēts, ka nodokli piemēros ar atpakaļejošu spēku attiecībā uz 2023. gadu.

Ukrainā plāno palielināt banku peļņas nodokli līdz 50%
00:00 / 00:35
Lejuplādēt

Paaugstinot bankas peļņas nodokļa likmi, Ukrainas likumdevēji cer palielināt Ukrainas valsts budžeta ieņēmumus par 24 miljardiem hrivnu jeb vairāk nekā 600 miljoniem eiro.

Lai paaugstinātu bankas peļņas procenta likmi, Augstākās Radas deputātiem jāveic izmaiņas likumprojektā, kas ir jau pieņemts pirmajā lasījumā. 

Šobrīd likumprojekts paredz banku peļņas nodokļa likmes palielināšanu no 18% līdz 36%. Pirms likumprojekta izskatīšanas otrajā lasījumā Ukrainas Finanšu ministrija nāca klajā ar ierosinājumu par vēl lielākas nodokļa likmes piemērošanu, žurnālam "Forbes" pavēstīja likumprojekta izmaiņu sagatavošanas procesā iesaistītās amatpersonas. Žurnāla avoti atzīmēja, ka šādu izmaiņu cēlonis ir lielais valsts budžeta deficīts, "kas kaut kā ir jāsedz".

Jānorāda, ka šā gada trijos ceturkšņos Ukrainas banku sektors guva 110 miljardu hrivnu jeb 2 miljardu 800 miljonu eiro peļņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti