Maijā komercreisos sāks kursēt autobuss Liepāja–Rīga–Daugavpils

Autotransporta direkcija ir izsniegusi atļauju uzņēmumam "Lux Express" komercreisiem maršrutā Liepāja–Rīga–Daugavpils. Uzņēmums plāno sākt pārvadājumus šajā maršrutā no 3. maija.

Autotransporta direkcija informēja, ka lēmumu par jauna komerciālā maršruta izveidošanu iepriekš pieņēma Sabiedriskā transporta padome ar mērķi veicināt paaugstināta servisa pakalpojuma sniegšanu Latvijas reģionālajā sabiedriskā transporta maršrutu tīklā. Minētās maršruta atļaujas izsniegšana nozīmē, ka tirgū ienāk pārvadātāji, kas saskata potenciālu komercdarbībai sabiedriskā transporta tirgū bez valsts dotācijas.

Lai sabalansētu komerciālo maršrutu ar valsts dotētajiem autobusu maršrutiem, ir izveidots noteikts laika intervāls, kas nedrīkst būt mazāks par 20 minūtēm starp valsts dotētajiem un komerciālajiem maršrutiem.

Komercmaršrutos pārvadātājs pats nosaka biļešu cenu un atlaižu politiku. Uzņēmums drīkst grozīt kursēšanas grafiku, shēmas un apkalpojamo pieturu klāstu, arī galapunktu.

Vienlaikus pārvadātājam jāizpilda minimālās tehniskās transportlīdzekļu un kvalitātes prasības reisu apkalpošanā.

Tikmēr pats "Lux Express" informēja, ka no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga–Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā Liepāja–Rīga–Daugavpils.

Visus reisus maršrutos Rīga–Liepāja un Liepāja–Daugavpils uzņēmums sola nodrošināt ar 2023. gadā ražotajiem autobusiem "Irizar i6s Efficient", kas esot gandrīz par 15% ekonomiskāki nekā līdzšinējie "Lux Express" autobusi. Tiem ir par 30% mazāka gaisa pretestība un vismaz par 13% mazāk izmešu un degvielas patēriņa. Autobusos būs pieejamas tualetes, bezvadu internets, mediju ekrāni ar saturu arī latviski, kā arī bezmaksas karstie dzērieni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti