Pēc ministra aicinājuma izvērtēt atbilstību amatam atkāpies «Augstsprieguma tīkla» Revīzijas komitejas loceklis Blumbergs

Pēc tam, kad klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (Zaļo un Zemnieku savienība) piektdien, 9. februārī, aicināja valsts AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) kapitāla daļu turētāja pārstāvi izvērtēt uzņēmuma Revīzijas komitejas locekļu atbilstību ieņemamajam amatam, atkāpies Revīzijas komitejas loceklis Ivars Blumbergs.

Melnis aicinājumu izteica, ņemot vērā to, ka AST Revīzijas komitejas locekļa amatu ieņem Blumbergs, kurš līdz šai nedēļai ieņēma arī padomes locekļa amatu valsts AS "Latvijas pasts" un kurš pēc domstarpībām ar Satiksmes ministriju (SM) no amata pasta uzņēmumā atkāpās. 

"Latvijas valsts kapitālsabiedrības Revīzijas komitejas locekļiem ir jābūt ar nevainojamu reputāciju.

Ja ir kaut mazākās šaubas par valsts uzņēmuma līdzekļu pamatotu un lietderīgu izlietošanu, nepieciešams nekavējoties veikt visas nepieciešamās pārbaudes," norādīja Melnis.

Neilgi pēc šī aicinājuma AST paziņojis, ka Blumbergs iesniedzis paziņojumu par atkāpšanos no Revīzijas komitejas locekļa amata ar 2024. gada 9. februāri.

KONTEKSTS:

"Latvijas pasts" bija lēmis slēgt vai reorganizēt 105 no 176 pasta nodaļām visā valstī. Tas publiskajā telpā raisīja sašutumu. Vietnē "manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai lēmumu apturētu. SM uzdeva "Latvijas pasta" padomei atkārtoti izvērtēt ieceri, un uzņēmums lēma apstādināt plānu par nodaļu slēgšanu.

"Latvijas pasta" padomes locekļi šonedēļ paziņoja par atkāpšanos, norādot, ka sadarbība un komunikācija ar SM nonākusi strupceļā un nav vērsta uz konstruktīvu darbu pie kopīga mērķa nodrošināt un attīstīt konkurētspējīgu uzņēmumu, kas veic tā statūtos paredzēto darbību. 

Savukārt par nozari atbildīgais ministrs kritizēja uzņēmuma plāna trūkumu par pasta pakalpojumu nepārtrauktību. Pasta uzņēmumā sākta dienesta pārbaude, kurā esot atklāts, ka laikā, kad pasts ir "smagā finanšu stāvoklī" un atlaiž darbiniekus, uzņēmuma padomes priekšsēdētājs mācību komandējumos iztērējis gandrīz 25 000 eiro.

"Latvijas pasta" padomē līdz šim darbojās tās priekšsēdētājs Raimonds Dūda un padomes loceklis Blumbergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti