Argentīnai iespējas kļūt par Latīņamerikas lielāko litija ražotāju

Argentīnā strauji attīstās litija ražošana, ekspertiem lēšot, ka 2030. gadā tā panāks vai pat apsteigs kaimiņvalsti Čīli, kas pašlaik ir Latīņamerikas vadošā litija ražotāja.

Litijs, ko dažkārt dēvē par "balto zeltu" tā gaišās krāsas un augstās tirgus vērtības dēļ, tiek uzskatīts par būtisku sastāvdaļu pārejā uz zaļo enerģiju. To parasti izmanto elektroautomobiļos, mobilajos tālruņos un baterijās.

Latīņamerika pašlaik piegādā aptuveni 35% no pasaules litija, un vadošā loma ir Čīlei un Argentīnai, kas piegādā attiecīgi 26% un 6% litija.  

Politisko risku konsultāciju uzņēmuma "Eurasia Group" analītiķi uzskata, ka Argentīnas litija ražošanas tālākie panākumi ir atkarīgi no gaidāmajām prezidenta vēlēšanām un tā, kā to iznākums ietekmēs valsts makroekonomiskās perspektīvas.

Argentīnai ir iespēja kļūt par spēcīgu litija un, iespējams, arī akumulatoru piegādes ķēdi, kā arī spēlēt būtisku lomu pasaules pārejā uz zaļu enerģētiku.

Taču, ja uzrāviens tiks apslāpēts, tas kavēs piegādes, kas nepieciešamas, lai nodrošinātu elektrisko transportlīdzekļu revolūciju, jo pieprasījums pēc litija pieaug.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti