Rīta Panorāma

Atklās būvgružu, būvmateriālu un remonta lietu apmaiņas punktu

Rīta Panorāma

Santa Šillere izdod debijas albumu "Other Ways"

Intervija ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu

Vietējiem dārzeņu un augļu audzētājiem plāno īpašas subsīdijas pēc atteikšanās no samazinātās PVN likmes

Valdība plāno ieviest īpašas subsīdijas vietējiem augļu un dārzeņu audzētājiem pēc atteikšanās no samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes Latvijai raksturīgajiem augļiem un dārzeņiem. To intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Ministru prezidente Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība"). 

Viņa norādīja, ka nākamā gada valsts budžetā īpašajām subsīdijām vietējiem augļu un dārzeņu audzētājiem plānots paredzēt kopumā trīs miljonus eiro.

"Tas mūsu vietējiem dārzeņu un augļu ražotājiem būtu daudz lielāks atvieglojums un interese nekā, ja tā ir samazinātā PVN likme, kad atlaidi iegūst arī importētie dārzeņi. Šis būs labs kompromisa risinājums," uzskata Siliņa.

Viņa piebilda, ka no zemkopības ministra Armanda Krauzes (Zaļo un Zemnieku savienība) teiktā noprotams, ka augļu un dārzeņu audzētāji ir ieinteresēti par šo iespēju un vaicājuši par lielāku subsīdijas apmēru.  

KONTEKSTS:

Samazināto PVN likmi 5%, nevis 21%, apmērā svaigiem dārzeņiem, ogām un augļiem uz pilotprojekta laiku ieviesa 2018. gadā.

Zemkopības ministrija (ZM) secināja, ka projekts ir veiksmīgs, bet Finanšu ministrija uzskatīja, ka tas nav sekmīgs un ZM aprēķini par pozitīvo ietekmi ir interpretēti maldīgi. Tomēr valdība vienojās saglabāt samazināto PVN līdz 2023. gadam.

Veidojot nākamā gada budžetu, vairs nav plānots saglabāt samazināto PVN likmi Latvijai raksturīgajiem augļiem un dārzeņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti