Rīgas festivāls noslēgsies ar deju koncertu «Mūzika, deja, piedzīvojums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 11 mēnešiem.

Rīgas festivāla galā koncertā sestdien, 21.jūnijā, Latvijas Nacionālajā operā notiks krāšņs simfoniskās dejas koncerts Leonarda Bernsteina mūziklu "Pilsētā" un "Vestsaidas stāsts", kā arī Morisa Rāvela "Bolero" mūzikas pavadījumā.

Koncertā spēlēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, pie diriģenta pults - trombonists ar pasaules slavu Kristians Lindbergs no Zviedrijas, kurš pēdējos gados izvērsis arī starptautisku diriģenta karjeru. Deju rakstus veidojis horeogrāfs Agris Daņiļevičs ar deju studijas "Dzirnas" horeogrāfiem, uzveduma scenogrāfs ir Didzis Jaunzems, režisore - Sigrida Strema Reibo no Norvēģijas.

Deju uzvedums "Mūzika, deja, piedzīvojums" ir īpašs, jo profesionālā priekšnesumā piedalīsies bērni, kuri atrodas Rīgas sociālā dienesta aprūpē. Veidojot muzikālo izrādi, bērni ir strādājuši gada garumā, apgūstot dejas pamatus profesionālu pedagogu vadībā un uzstājoties ar profesionāliem māksliniekiem. Uzvedumā piedalīsies vairāk nekā 40 Rīgas dienas centru aprūpē esoši bērni vecumā no septiņiem līdz 15 gadiem.

"Rūpīgi izlolots projekts, kurš ir izaudzis līdz grandiozam un interesantam koncertam uz Nacionālās operas skatuves," teic projekta vadītāja Sandra Katkēviča, stāstot, ka sākotnēji bērni bijuši pārsteigti par to, ka viņiem visiem kaut kas jādara reizē. "Varu teikt, ka pa šo laiku bērni ir mainījušies arī cilvēciski. Viņi ir iemācījušies ne tikai dejot, ne tikai klausīties mūziku, ne tikai klausīties, ko saka pedagogi, bet viņi noteikti ir attīstījušies arī kā cilvēki."

Sociālo aprūpes centru bērnu uzstāšanās kopā ar profesionāliem mūziķiem festivāla Galā koncertā Latvijā ir jaunums. Šo ideju pasaulē noskatījis Guntars Ķirsis.

"Devīze "Mūzika, deja, piedzīvojums" precīzi raksturo šī uzveduma radošā procesa atmosfēru," uzsver horeogrāfs Agris Daņiļevičs. "Uzsākot šo projektu, neviens īsti nezināja, kas tas būs un uz ko vedīs. Visu noteica projektā iesaistīto cilvēku sadarbības modelis. Šoreiz galvenajā lomā ir sociālo centru bērni un tikai vēlāk pievienojās Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģents un "Dzirnu’’ deju skolas horeogrāfi. Šis neparastais māksliniecisko spēku savienojums izrādei piešķirs īpašu gaisotni, saturu un formu, un skatītājiem tas noteikti būs liels emocionāls piedzīvojums."

Deju uzvedums "Mūzika, deja, piedzīvojums" ir "Rīga 2014" - Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti