Rīta Panorāma

Aicina atbalstīt melanomas pacientiem veltītu labdarības akciju

Rīta Panorāma

Intervija ar Armandu Tripānu

"Iemīlējies Šekspīrs" - komiska drāma divos cēlienos Dailes teātrī

Mūzas, mīlestība, iedvesmas meklējumi. «Iemīlējies Šekspīrs» Dailes teātrī.

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dailes teātrī sestdien, 30. novembrī, uz teātra Lielās skatuves pirmizrādi piedzīvos “Iemīlējies Šekspīrs”. Iestudējuma režisors Rolands Atkočūns izvēlējies populārās filmas kino scenāriju – tā autori ir Marks Normens un Toms Stopards, darbu skatuvei adaptējis Lī Hols. Komiskajā drāmā spēlē sešpadsmit Dailes teātra aktieri vīrieši, vien četras lomas iedalītas sievietēm un neliels uznāciens ir arī sunim.

Izrādes “Iemīlējies Šekspīrs” galvenais varonis Vils Šekspīrs ir jauns dzejnieks un dramaturgs. Viņa neuzrakstītā luga pārdota jau diviem teātriem, kaut pašas lugas vēl nemaz nav. Ir nepieciešama iedvesma.

Galvenās lomas atveidotāju Daini Grūbi jau no lugas lasīšanas brīža aizrāvis piedzīvojums un stāsts, kā 1539. gadā varēja tapt Šekspīra slavenā luga “Romeo un Džuljeta”.

Aktieris atklāj:

“Tas ir reāls stāsts, kas ir saglabājies līdz šodienai par to, kā tapa ''Romeo un Džuljeta''. Un attiecīgi man šķiet, ja mēs drusku uz to noskaņojamies, tad ir daudz interesantāk uz to visu arī skatīties.”

Izrādē būs arī mīlestība, gluži kā “Romeo un Džuljetā” – tikai te daiļā Viola būs iemīlējusies jaunajā dramaturgā Vilā Šekspīrā.

Izrādi “Iemīlējies Šekspīrs” iestudē režisors Rolands Atkočūns, scenogrāfs ir Mārtiņš Vilkārsis, komponists – Giedrius Puskunigis, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti